ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες - UAV αναχαιτίστηκε στο Γλάρο

Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες - UAV αναχαιτίστηκε στο Γλάρο
Tο ζεύγος μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας πέταξε στις 18:14 και ξανά στις 18:24 (AP Photo/Emrah Gurel) - Φωτογραφία αρχείου

Αλλη μια μέρα γεμάτη τουρκικές παραβιάσεις ήταν και η Πέμπτη (22/12), καθώς μετά τις μεσημεριανές υπερπτήσεις πάνω από τον Γλάρο, το απόγευμα οι προκλήσεις συνεχίστηκαν.

Συγκεκριμένα, στις 18:14 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στα 28.000 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες, με την Άγκυρα να συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της στο Αιγαίο.

Μάλιστα, το ίδιο ζεύγος μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας ξανά στις 18:24 πέταξε στα 25.000 πόδια, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα, νέα υπερπτήση πάνω από τη νήσο Γλάρο πραγματοποίησε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV. Συγκεκριμένα, η υπερπτήση πραγματοποιήθηκε στις 15:02 στα 19.000 πόδια.

Έτσι, την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να κάνει το άσπρο - μαύρο γύρω από τις προκλήσεις και τους ρόλος του «θύματος» και του «θύτη» στο Αιγαίο, το τουρκικό drone εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο.

Ο Γλάρος είναι βραχονησίδα της Λέρου στα Δωδεκάνησα, η οποία βρίσκεται δυτικά της Λέρου, δυτικά της Καλύμνου και ανατολικά της Αμοργού, ανάμεσα στις νησίδες Κίναρος (ανατολικά) και Λέβιθα (δυτικά). Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ