ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για βαρβαρότητα απέναντι στους μετανάστες

Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για βαρβαρότητα απέναντι στους μετανάστες
Ο Ερντογάν επέκρινε την Παρασκευή την Ελλάδα για την εχθρική της προσέγγιση απέναντι στους μετανάστες (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Λάβρος κατά της Ελλάδας υπήρξε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντάς την για την εχθρική της προσέγγιση απέναντι στους μετανάστες.

«Η στάση του δυτικού γείτονά μας, της Ελλάδας, απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της βαρβαρότητας», είπε ο Ερντογάν στην ομιλία του στο εναρκτήριο συνέδριο της Διάσκεψης Συνταγματικών Δικαιοδοσιών του Ισλαμικού Κόσμου στην Κωνσταντινούπολη.

«Αντί να βρεθεί λύση στην κρίση, έκλεισαν τους μετανάστες πίσω από συρματοπλέγματα. Παρακολουθούμε με αηδία ότι όσοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους καταπιεσμένους έξω από τα σύνορά τους, επιδεικνύουν τα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά φασισμού όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια και ευημερία… Το προϊόν της νοσηρής αντίληψης απέναντι στους μουσουλμάνους και οι αρνητικές επιπτώσεις των κυμάτων μίσους συνεχίζονται σήμερα δίπλα μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

«Τρυπούν τα φουσκωτά των μεταναστών και τα βυθίζουν στη θάλασσα, βασανίζουν τους μετανάστες, τους ξεγυμνώνουν, τους σπρώχνουν στην Τουρκία και καθημερινά προστίθεται και κάτι νέο. Δυστυχώς, οι δυτικές χώρες δεν ανταποκρίνονται σε «αυτή την βαρβαρότητα της Ελλάδας», υποστήριξε ο Τούρκος ηγέτης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και πρόσθεσε:

«Αν εξαιρέσουμε κάποιες δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν είδαμε καμία προσπάθεια που θα εμποδίσει αυτή την θηριωδία και θα προστατέψει τους καταπιεσμένους, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Είμαστε όλοι βαθιά θλιμμένοι από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία μπροστά στις εικόνες ντροπής που συναντάμε στις προσφυγικές δομές που θυμίζουν ναζιστικά στρατόπεδα κατά μήκος των συνόρων».

Κατηγορώντας τη Δύση ότι δεν είναι αρκετά ευαίσθητη σχετικά με το θέμα, ο Ερντογάν είπε ότι οι δυτικές χώρες και ορισμένοι θεσμοί που κλείνουν τις πόρτες τους στους μετανάστες δείχνουν «υψηλά επίπεδα ανοχής στις τρομοκρατικές ομάδες PKK και FETO».

Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK χρηματοδοτεί πράγματι την επίθεσή της στη Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία λαμβάνοντας και συλλέγοντας δωρεές από αυτές τις χώρες κάθε χρόνο, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ