ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρούν «δική τους» την αδιευκρίνιστη ψήφο

ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρούν «δική τους» την αδιευκρίνιστη ψήφο
Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν πως η αγανάκτηση για την αισχροκέρδεια και τις υποκλοπές ολοένα και διογκώνεται ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πιστεύουν ότι έχουν κάθε λόγο να εκτιμούν πως το 2023 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής και συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, θεωρούν πως ακόμα κι από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αυτή τη χρονική περίοδο γίνεται φανερή η φθορά της ΝΔ, καθώς και η αύξηση των αναποφάσιστων που στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους δείχνουν τη δυσφορία τους απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν πως η αγανάκτηση για την αισχροκέρδεια και τις υποκλοπές ολοένα και διογκώνεται και γι’ αυτό η πιθανότερη κατάληξη της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι η δική τους κάλπη.

Ιδίως αν έχουν συνέχεια τόσο η «εγχώρια ακρίβεια» όσο και οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, με πιο πρόσφατη την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα συνεχιστεί και η πίεση προς την κυβέρνηση προς όφελος επαγγελματικών ομάδων φίλα προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι καλλιτέχνες τα δικαιώματα των οποίων υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου πως θίγονται από επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.

Σε σχέση, εξάλλου, με το ΠΑΣΟΚ στo ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θεωρούν πως από τη στιγμή που έχει κλείσει ουσιαστικώς η πιθανότητα συνεργασίας του με τη ΝΔ, αλλά κι έχει επιτευχθεί ο παραγκωνισμός της δεξιόστροφης πτέρυγας της Χαριλάου Τρικούπη ύστερα από τη σύλληψη και προφυλάκιση της Εύας Καϊλή ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για κυβερνητική τους συνεργασία.

«Με δεδομένο ότι τυχόν δεύτερες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και υπό συνθήκες πόλωσης υπέρ των δύο πρώτων κομμάτων, οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη είναι περιορισμένες», παρατηρούν οι ίδιες κομματικές πηγές.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί σήμερα Σάββατο για τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Κουμουνδούρου την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά (στις 11.00) και μισή ώρα αργότερα βορειοηπειρωτικούς συλλόγους υπό την αιγίδα της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας- ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μήνυμά του προς τα μέλη του κόμματος εύχεται «ολοψύχως» καλές γιορτές και το 2023 να φέρει μαζί την αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού.

«Για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει», συμπληρώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ