ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επαφές στην Πρίστινα για την τεταμένη κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο

Δένδιας: Επαφές στην Πρίστινα για την τεταμένη κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο
Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων EUROKINISSI

Σημερινή επικοινωνία του Υπουργείου Εξωτερικών με Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα υπήρξε την Τρίτη σύμφωνα με διπλωματικές Πηγές.

Λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στο βόρειο Κόσοβο, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε το πρωί με την Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στην Πρίστινα καθώς και με στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος KFOR, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αποκλιμάκωση της έντασης, μέσω και των συχνών επισκέψεών του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκάνιων, βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια Miroslav Lajčák, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα πριν την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Πρίστινα. Για τον σκοπό αυτό, έχει ορίσει και την Πρέσβυ, Σοφία Γραμματά, Ειδική Απεσταλμένη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και υποστηρίζει τη συνέχιση του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας τασσόμενη υπέρ μιας αμοιβαίως συμπεφωνημένης επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, οριστικής και νομικά δεσμευτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ