ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για τους νεκρούς από τη σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για τους νεκρούς από τη σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ
Ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών για την «τραγική απώλεια ζωών στις ΗΠΑ» από την κακοκαιρία INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων στις ΗΠΑ από την σφοδρή κακοκαιρία, εκφράζει σε ανάρτήση του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών στις #ΗΠΑ μετά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στους ανθρώπους και στην κυβέρνηση του στενού μας φίλου και στρατηγικού εταίρου», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Twiter του υπουργείου Εξωτερικών.

Η «χιονοθύελλα του αιώνα», έχει αφήσει πίσω της 27 νεκρούς στη Νέα Υόρκη και συνολικά 60 σε ολόκληρη τη χώρα.

Σωστικά συνεργεία στη Νέα Υόρκη κάνουν αγώνα δρόμου για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους πολίτες όπου η κατάσταση είναι δραματική, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για πολύ δύσκολες συνθήκες -ιδιαίτερα στο Μπάφαλο.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και τραυματιοφορείς ελέγχουν αυτοκίνητα θαμμένα στο χιόνι και ανασύρουν νεκρούς αλλά και άτομα που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες και έχουν ανάγκη φροντίδας.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα παράσχει έκτακτη βοήθεια στην πολιτεία.

«Η καρδιά μου είναι με όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα κατά τη διάρκεια αυτού του εορταστικού Σαββατοκύριακου. Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για εσάς» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα:

«Είμαστε σε πόλεμο με τη μητέρα φύση»: Στην κατάψυξη οι ΗΠΑ, φόβοι για ακόμη περισσότερους νεκρούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ