ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Νέες έρευνες για λογαριασμούς της Καϊλή σε τράπεζα του Παναμά

Qatar Gate: Νέες έρευνες για λογαριασμούς της Καϊλή σε τράπεζα του Παναμά
Και στην Ελλάδα όμως οι Αρχές κάνουν εξωνυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της Εύας Καϊλή INTIME/European Union

Την ώρα που η πρώην αντιπρόεδρος του ΕυρωκοινοβουλίουΕύα Καϊλή, παραμένει στις φυλακές του Χάρεν, οι Αρχές ξεκινούν νέο κύκλο ερευνών για το ενδεχόμενο εμπλοκής της στο Qatar Gate, έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρονται σε λογαριασμούς εκατομμυρίων σε τράπεζα του Παναμά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εκπομπή του Mega «Live News», στις αρχές του 2019 οι αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν καταθέσει σε τράπεζα του Παναμά 30 εκατομμύρια ευρώ, τα 20 για την Εύα Καϊλή και τα υπόλοιπα 10 για συγγενικά της πρόσωπα.

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ζητώντας παράλληλα την επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν αυτές οι φήμες.

Στην Ελλάδα ωστόσο, ήδη οι Αρχές κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της ίδιας, σε καταθέσεις, εταιρίες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα των συγγενικών της προσώπων.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από την προφυλάκιση της είχε σταλεί ερώτημα στις ελληνικές Αρχές αν έχουν «μπει στον πάγο» τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή της θα μπορούσε να παραποιήσει στοιχεία.

Τι αλλάζει στην υπερασπιστική της γραμμή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ενδέχεται να αλλάξει την υπερασπιστική της γραμμή, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ουδέποτε δωροδοκήθηκε από αξιωματούχους του Κατάρ ή άλλης χώρας.

Επιπλέον, θα τονιστεί ότι παρά το γεγονός ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του συντρόφου της η ίδια δεν είχε καμία ανάμιξη, και πως καμία δραστηριότητά της δεν έγινε έπειτα από επιρροή των Παντζέρι και Τζόρτζι, κάτι όμως που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχτεί δεδομένου ότι σε επίσημες ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο είχε εκφραστεί ανοικτά υπέρ του Κατάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ