ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα
Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενώ οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται στο «κόκκινο» Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Burak Özügergin, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής (30/12) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρέσβη για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της θητείας του για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενώ οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται στο «κόκκινο», μετά και τις απειλές πολέμου που εξαπέλυσε την Πέμπτη 29/11 ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για τη λήξη της χρονιάς, ο Τούρκος αξιωματούχος διεμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου, επαναφέροντας το casus belli.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να διαμηνύει ότι η χώρα μας δεν εκφοβίζεται και το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για «ωμή και πρωτόγνωρη απειλή βίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ