Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη
Δυο ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Έλληνες της Πόλης, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο Λύκειο, επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε το γεγονός ότι ενώ το 1964 στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούσαν 49 σχολεία με 3.000 μαθητές, σήμερα απέμειναν 7, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων της Ίμβρου, με συνολικά 300 μαθητές.
«Αυτό, όμως, δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους καθηγητές, τους σχολάρχες και τους μαθητές.
Για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού εδώ, να υπάρχουν τα σχολεία μας, ο πολιτισμός και η κουλτούρα μας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ο διευθυντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, Δημήτρης Ζώτος, και ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου, Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ξενάγησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν επί μακρόν μαζί του.
«Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε την προσπάθειά τους και να συμβάλλουμε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν προκειμένου να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν εδώ στην Πόλη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Πανελλαδική απεργία στην Υγεία - Συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο το μεσημέρι
09:09
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Λιβύη και την Αίγυπτο - Πού θα πέσουν λασποβροχές
09:03
Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 2008 για τον φόνο 21χρονης
08:53
Άγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης - Καλά στην υγεία του ο οδηγός
08:44