ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοφάνεια 2023: Στη Γαύδο ο Μητσοτάκης, στον Πειραιά ο Τσίπρας, στην Πόλη ο Ανδρουλάκης

Θεοφάνεια 2023: Στη Γαύδο ο Μητσοτάκης, στον Πειραιά ο Τσίπρας, στην Πόλη ο Ανδρουλάκης
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με ελικόπτερο στο νησί, ενώ μετά την τελετή Αγιασμού των υδάτων, θα περιηγηθεί στην περιοχή INTIME

Στην Γαύδο θα βρεθεί την Παρασκευή (6/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα των Θεοφανείων. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο ακριτικό νησί, ώστε να παραστεί στην τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Γαύδο θα είναι η δεύτερη για πρωθυπουργό εδώ και 26 χρόνια. Η πρώτη μάλιστα επίσκεψη στη Γαύδο χρονολογείται το 1996 όταν είχε βρεθεί εκεί ο Κώστας Σημίτης.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με ελικόπτερο στο νησί, ενώ μετά την τελετή Αγιασμού των υδάτων, θα περιηγηθεί στην περιοχή.

Τσίπρας: Στον Πειραιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστοιχη κίνηση υψηλού συμβολισμού μπορεί να εκληφθεί και η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να αποδεχτεί την πρόσκληση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για να παραστεί στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για τον εορτασμό των Θεοφανείων θα παρευρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων, την Παρασκευή (6/1) και ώρα 11 π.μ., στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραστεί και το 2015 στην εορτή των Θεοφανίων στον Πειραιά όπου ο Μητροπολίτης Σεραφείμ του είχε δώσει να απελευθερώσει δύο περιστέρια.

Αανδρουλακης: Στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Εκτός συνόρων βρίσκεται από σήμερα (5 /1) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται στην Τουρκία και επισκέφτηκε διαδοχικά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα παραστεί στη θεία λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο. Στις 12 το μεσημέρι θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ