ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Συρίγου για Τουρκία και F-16: «Ο Μητσοτάκης βαφτίζει το κρέας ψάρι»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Συρίγου για Τουρκία και F-16: «Ο Μητσοτάκης βαφτίζει το κρέας ψάρι»
«Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας ως λαγός Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι ''θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16 διότι είναι προς το συμφέρον μας''. Επικίνδυνη πολιτική που υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ. Μητσοτάκης το κρέας ψάρι» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελου Συρίγου για τα τουρκικά F-16, σχολίασε αρνητικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «λαγό του κ. Μητσοτάκη».

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο».

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποδεχθεί το αίτημα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F-16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό Πρόεδρο», προσθέτει.

«Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ Συρίγος, ως λαγός του κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι ''θέλουμε η Τουρκία να πάρει F-16 διότι είναι προς το συμφέρον μας''. Η επικίνδυνη πολιτική του ''πιστού και προβλέψιμου συμμάχου'' των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ. Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για την Τουρκία και τα F-16

Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Συρίγος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «εμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία τα F-16. Όχι τώρα… Σε βάθος χρόνου… Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση. Φανταστείτε μια Τουρκία, η οποία έχει ρωσικά οπλικά συστήματα… δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα, συγκρατείται ως ένα βαθμό.

Παράλληλα το εμπάργκο όπλων που υπάρχει, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε το χάσμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δεκαετία, στα αμυντικά μας συστήματα».

Παράλληλα ο κ. Συρίγος εμφανίστηκε βέβαιος, ότι οι ΗΠΑ, δεν θα καταλήξουν σε απόφαση για την Τουρκία και τα F-16, πριν τις προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

«Δεν θα του κάνουν αυτό το δώρο του Ερντογάν. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις τουρκικές εκλογές και αφού ολοκληρωθούν θα δουν ποια θα είναι η επόμενη κατάσταση και θα προχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ