ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου σε Μενδώνη: Εύλογες οι ανησυχίες Τσίπρα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Τσαπανίδου σε Μενδώνη: Εύλογες οι ανησυχίες Τσίπρα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τα κόμματα για τις διαπραγματεύσεις και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά «υβριδική λύση» ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με αιχμή τα συνεχή διεθνή δημοσιεύματα για την υπόθεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του, αναφέροντας ότι τα δημοσιεύματα μιλούν ρητά για δανεισμό ή για ανταλλαγή των Γλυπτών και με πολύ συγκεκριμένα ανταλλάγματα, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να τον κατηγορεί για μικροπολιτικούς υπολογισμούς σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα.

Απαντώντας στην κ. Μενδώνη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου χαρακτηρίζει εύλογες τις ανησυχίες του Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Τσαπανίδου

Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες.

Οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, είναι εύλογες, καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλάνε για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση. Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας, Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ