ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η κυβέρνηση επιστρατεύει την Εθνική Άμυνα για να αποπροσανατολίσει προεκλογικά

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η κυβέρνηση επιστρατεύει την Εθνική Άμυνα για να αποπροσανατολίσει προεκλογικά
Επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου «αποσπασματικών διατάξεων IN TIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Τον προβληματισμό τους αναφορικά με τα ζητήματα  Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφάσισαν να εκφέρουν με τη δημοσίευση μιας συλλογικής τοποθέτησης την Κυριακή (8/1) τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Τσίπρας, Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Μπαλάφας.

Ειδικότερα, τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν πως «αμήχανη η Κυβέρνηση από τις συνεχείς αποτυχίες της και τα σκάνδαλα, επιστρατεύει και την Εθνική Άμυνα στις δημαγωγικές σκοπιμότητες προεκλογικού αποπροσανατολισμού».

Επισημαίνουν δε, ότι αντί η κυβέρνηση να προωθήσει ενιαίο σχέδιο στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου «αποσπασματικών διατάξεων, που μέχρι στιγμής στη δημόσια διαβούλευση έχει προκαλέσει γενικευμένη ανησυχία» ενώ εκφράζουν την ελπίδα τους το κείμενο να είναι δραστικά διαφοροποιημένο -τουλάχιστον ως προς τις επίδικες διατάξεις του- όταν κατατεθεί στη Βουλή.

Επιπλέον αναφέρουν ότι η κυβέρνηση «αντί να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική του «προβλέψιμου συμμάχου» δεν λύνει προβλήματα και δεν ωφελεί τη χώρα, ανακαλύπτει ξαφνικά με «λαγό» τον αναρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, να προμηθευτεί η Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper».

«Τι κι αν μέχρι χθες το «πάγωμα» αυτής της προμήθειας από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, διαφημιζόταν ως μία τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολιάζουν.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρουν ακόμη ότι «αντί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος να αποκλείσει και να προστατέψει τα ευαίσθητα θέματα της αρμοδιότητάς του από τις προεκλογικές σκοπιμότητες, σε προχθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Real Fm 97,8», μεταξύ άλλων, έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Κάποιοι δεν έκαναν τίποτα επί τέσσερα χρόνια και τώρα μας κουνάν το δάκτυλο» είπε».

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «σε αυτό το κλίμα σκοπιμότητας τέλος, συντελέστηκε και το «θαύμα εξαφάνισης» του Αλέξη Τσίπρα από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Εθιμοτυπίας του ΓΕΝ, για τον εορτασμό των Θεοφανίων στο λιμάνι του Πειραιά».

Κατόπιν αυτών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δηλώνουν ότι «αν η κυβέρνηση θέλει μία έντιμη συζήτηση στη Βουλή για την Άμυνα, εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι», ενώ συμπληρώνουν ότι «άλλωστε εκκρεμεί και πρέπει να δοθεί από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, σαφής απάντηση στο σοβαρότατο ερώτημα, για το εάν «νομίμως» ή όχι και για ποιο λόγο η ΕΥΠ ως παράλληλο κράτος, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και άλλων κορυφαίων επιτελικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ωστόσο, σημειώνουν πως αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας «επιμείνουν στη γνωστή αλλά πλέον γελοία προπαγάνδα ότι… «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», εμείς είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με πραγματικά επιχειρήματα, με πραγματικά στοιχεία και με πραγματικούς αριθμούς». Αναφέρουν ειδικότερα ότι μπορούν να μιλήσουν «χωρίς εξωραϊσμούς, για τα βήματα που κάναμε και παραδώσαμε έτοιμο το Πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των F-16 σε Viper ή την προετοιμασία για τις φρεγάτες, καθώς και για πολλά άλλα βήματα κρίσιμης σημασίας για την Άμυνα της χώρας».

Συμπληρώνουν δε, ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα F-16 Viper είναι σήμερα τα πλέον περιζήτητα παγκοσμίως, πολεμικά αεροσκάφη» και πως «όταν εμείς δρομολογήσαμε το Πρόγραμμα, δεν ήταν διόλου έτσι τα πράγματα. Αυτό σημαίνει σεβασμός στις ανάγκες, εξοικονόμηση πόρων και διορατικότητα. Δηλαδή, έργο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε και ελπίζουμε να επικρατήσει η γενναιότητα, η ειλικρίνεια και η ευθύνη. Καμία δημαγωγική σκοπιμότητα δεν θα γίνει ανεκτή από μας για κανένα ζήτημα και ιδιαίτερα για τα θέματα της Άμυνας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ