ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Γαλάζιο πλιάτσικο» στο δημόσιο χρήμα

ΣΥΡΙΖΑ: «Γαλάζιο πλιάτσικο» στο δημόσιο χρήμα
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι Ανδρέας Κουτούπης και Ανδρέας Ροδάκος έχουν εξασφαλίσει σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. EUROKINISSI / KΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλοντας «γαλάζιο πλιάτσικο» στο δημόσιο χρήμα.

«Μετά τους Πάτση, Μαραβέγια και Χειμάρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας ακόμα μία σκανδαλώδης υπόθεση που αποδεικνύει την έκταση του “γαλάζιου” πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα. Τη στιγμή που οι πολίτες μετράνε και το ευρώ για να βγάλουν το μισό μήνα, οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη πλουτίζουν με εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται σε δημοσίευμα του newsbomb, σύμφωνα με το οποίο οι Ανδρέας Κουτούπης και Ανδρέας Ροδάκος έχουν εξασφαλίσει σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες.

Πρόκειται για πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τη ΝΔ, καθώς ο κ. Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ροδάκος εμφανίζεται δημοσίως ως φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη συντελείται ένα όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος από “γαλάζιους” ημετέρους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων τους. Αυτοί που ανήλθαν στην εξουσία με σημαία τον φιλελευθερισμό και το λιγότερο κράτος, έχουν ρημάξει το δημόσιο χρήμα. Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ; Θα απαιτήσει την επιστροφή των 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ