ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποκλείουν κάλπες εν μέσω θέρους

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποκλείουν κάλπες εν μέσω θέρους
Θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει αρκετά μέλη του συμβουλευτικού στον Αλέξη Τσίπρα think tank, όπως οι Βαγγέλης Αποστολάκης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη κι Όθων Ηλιόπουλος (ως εκπρόσωπος της ομογένειας) Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετατίθεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατά την οποία θα κλειδώσουν οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές πριν αυτές εγκριθούν κι από την Κεντρική Επιτροπή.

Θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει αρκετά μέλη του συμβουλευτικού στον Αλέξη Τσίπρα think tank, όπως οι Βαγγέλης Αποστολάκης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη κι Όθων Ηλιόπουλος (ως εκπρόσωπος της ομογένειας).

Μέλη του think tank θα βρούμε και στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Νικόλα Φαραντούρη στην Κεφαλονιά.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν πως επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καθυστερήσει το στήσιμο των καλπών όσο το δυνατό περισσότερο.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείουν στο σχεδιασμό του πρωθυπουργού να βρίσκεται ακόμα κι ο Ιούλιος, τουλάχιστον για τις δεύτερες εκλογές.

Κι αυτό για δύο κυρίως λόγους, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου: «Θα θελήσει να παραμείνει έστω και μία ημέρα παραπάνω στην εξουσία που χάνει ώστε να μπορέσει να μοιράσει και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Επιπλέον, από το Μάιο και μετά η νεολαία, που είναι η αχίλλειος πτέρνα της ΝΔ, πιάνει δουλειά σε τουριστικές επιχειρήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας της κι ο κ. Μητσοτάκης θέλει διακαώς να διασφαλίσει ότι δεν θα ψηφίσει».

Σε σχέση, εξάλλου, με τους νέους η σχετική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκει να τους κινητοποιήσει, διοχετεύοντας στη δική του κάλπη την οργή που, όπως πιστεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, αισθάνονται για τις κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων τριάμισι χρόνων.

Παραλλήλως, ανεβασμένες είναι οι κομματικές μετοχές του Παύλου Πολάκη, η δουλειά του οποίου στην αποκάλυψη «γαλάζιων σκανδάλων» έχει αναγνωριστεί κι από το γραφείο Τσίπρα, από το οποίο έτσι κι αλλιώς φιλτράρονται τα στοιχεία του τομεάρχη Διαφάνειας πριν καταλήξουν και σε ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για το δήμο Αθηναίων, στο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την απάντησή του εντός των επόμενων ημερών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ