ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με Βελόπουλο

Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με Βελόπουλο
Για το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα και αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ως τον Απρίλιο δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος βάσει της έκβασης των διαπραγματεύσεων ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟ)

Οποιαδήποτε στιγμή από Απρίλιο και μετά θα διεξαχθούν οι εκλογές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά» δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ακόμη, πως θα «έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο φάσεων λόγω της απλής αναλογικής».

Σε ότι αφορά το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές και αν υπάρχει κίνδυνος για μια επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, σημείωσε:

«Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι. Η χώρα ωστόσο είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση».

Για το ενδεχόμενο να παραμείνουν οι κ.κ Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα σε υπηρεσιακή κυβέρνηση και αν θα ζητηθεί επ’ αυτού συναίνεση των κομμάτων δήλωσε: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα το δούμε».

Με αφορμή το ότι η Societe General βλέπει ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου, και για το αν μπορεί ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε: «Μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, η χώρα είχε μόνο αναβαθμίσεις».

Επιπλέον για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα σε μια προγραμματική βάση με αφορμή δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη σημείωσε: «Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή. Η ΝΔ έχει ισχυρή πιθανότητα για αυτοδυναμία».

Ανέφερε επίσης ότι «δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο».

Για το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα και αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ως τον Απρίλιο δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος βάσει της έκβασης των διαπραγματεύσεων.

«Θα είναι επιτυχία της χώρας η επιστροφή τους. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για τα Γλυπτά. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα μπροστά σε αυτό το θετικό ενδεχόμενο», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα για τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δυο περιπτώσεις, της βουλευτού Άννας Ευθυμίου και του Ανδρέα Κουτσούπη και για το αν επανέρχεται το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος στην ατζέντα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πει τι έκανε στις περιπτώσεις υπουργών του, όπως οι κκ. Γεροβασίλη και Φλαμπουράρης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ