ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Καμία εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων ή υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κεραμέως: Καμία εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων ή υποχρεωτική χρήση μάσκας

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δεχτεί καμία εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών για κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού και ιώσεων ούτε για υποχρεωτική χρήση μάσκας, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή, το υπουργείο έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν υπάρχουν «ύποπτα» συμπτώματα.

Υπενθύμισε δε, πως έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από το Νοέμβριο έως και το Μάρτιο δεν θα προσμετρώνονται μέχρι και απουσίες πέντε ημερών -φυσικά με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

Αναφορικά με το θέμα των αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού.

Ωστόσο, όπως τόνισε, τα τελευταία δύο χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς.

Εξήγησε δε, πως στρατηγική της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών, καθώς αποτελεί στρέβλωση.

Οι αναπληρωτές, όπως τόνισε, είναι μόνο για να καλύπτουν κάποια έκτακτη ανάγκη.

Αποκάλυψε δε, πως για το λόγο αυτό γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών, που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών αντί των αναπληρωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ