ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής

Μητσοτάκης: Η ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής.

Όπως τονίζει ο πρωθυπουργός, η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Υπογράμμισε δε, πως μετά το θάνατό του γράφεται τώρα, σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974.

«Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε:

«Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.


Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.


Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974.


Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής.


Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής.


Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ