ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Χρέος στην ανθρωπότητα η επιστροφή τους

Ανδρουλάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Χρέος στην ανθρωπότητα η επιστροφή τους
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ζήτημα πλέον δεν αφορά μόνο ένα μουσείο και ένα κράτος αλλά τη διεθνή κοινότητα και είπε πως αυτό συνέβη με τη συμβολή της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου, Κωνσταντίνο – Αύγουστο Ρίζο και τον Γενικό Διευθυντή, καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ζήτημα πλέον δεν αφορά μόνο ένα μουσείο και ένα κράτος αλλά τη διεθνή κοινότητα και είπε πως αυτό συνέβη με τη συμβολή της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη.

«Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, που συμβολίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, τη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του πανανθρώπινου πολιτισμού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πριν δεκαετίες, η αείμνηστη Μελίνα έκανε μια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και κατάφερε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα να μην αφορά μόνο ένα μουσείο κι ένα κράτος, αλλά να αφορά τη διεθνή κοινότητα. Έπεισε με τα επιχειρήματά της ότι πρέπει τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και η κατασκευή αυτού εδώ του μουσείου ενίσχυσε τα επιχειρήματα της Μελίνας.

Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, που συμβολίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, τη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του πανανθρώπινου πολιτισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ