ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Παίδων Πεντέλης: Χρωστάμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες ένα ισχυρό ΕΣΥ

Τσίπρας στο Παίδων Πεντέλης: Χρωστάμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες ένα ισχυρό ΕΣΥ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται ΣΥΡΙΖΑ

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συνομίλησε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται.

Κατά τις συζητήσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, εισέπραξε μια τραγική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία σε μια περίοδο που εν μέσω έξαρσης των ιώσεων και πρωτοφανούς έλλειψης φαρμάκων το ΕΣΥ βρίσκεται για ακόμα μία φορά υποστελεχωμένο και με τεράστιες ελλείψεις εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η χώρα βιώνει μια παρατεταμένη κρίση δημόσιας υγείας εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αναζωπύρωση της υγειονομικής κρίσης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ίσως στη χειρότερη στιγμή του από ό,τι όλα τα προηγούμενα χρόνια, διαχρονικά. Έχουμε πολλά χειρουργεία να αναβάλλονται, πολλές κλινικές να μην μπορούν να λειτουργήσουν, έχουμε εκατοντάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής. Ιδίως στις παιδιατρικές δομές υπάρχει πολύ μεγάλη συμφόρηση. Την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη φαρμάκων. Η κατάσταση λοιπόν είναι τραγική και οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα από την απαξίωσή του, την ιδιωτικοποίησή του, μέσα από μία πολιτική που δίνει χώρο μονάχα στο κέρδος, στην κερδοσκοπία: «Μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την δημόσια υγεία είναι μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την κοινωνική ασφάλεια. Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας είναι μια απάντηση που αφορά τόσο στην ασφάλεια της κοινωνίας όσο όμως και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Θα αγωνιστούμε γι’ αυτό, είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ