ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Δεν είναι καιρός για εντάσεις και διχασμούς

Οικονόμου για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Δεν είναι καιρός για εντάσεις και διχασμούς
Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου INTIME / Αρχείου

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με απόλυτη κατανόηση στις ευαισθησίες της κάθε πλευράς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει συλλυπηθεί, προσωπικά, τα παιδιά του τέως βασιλιά και την σύζυγό του.

Ο κ. Οικονόμου δεν θέλησε να σχολιάσει την ανάρτηση του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι: «Η ελληνική δημοκρατία είναι ώριμη και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε χωρίς “κομπλεξισμούς” χωρίς δυσκολίες, ζητήματα που άπτονται της ιστορίας».

«Το πολιτειακό στη χώρα μας έχει λυθεί οριστικά», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είναι θεμιτό να υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν το θέμα ανάλογα με τις πεποιθήσεις τα συναισθήματα ή τις επιδιώξεις τους», σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Να βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό. Δεν είναι καιρός να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διχασμούς με αναφορές στο παρελθόν. Αυτό στο οποίο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος… Η ελληνική δημοκρατία είναι μία πολύ ώριμη, πολύ σταθερή, πολύ δυνατή, πολύ ανθεκτική, σύγχρονη αστική, ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία. Δεν κινδυνεύει από τίποτα και από κανέναν».

Κληθείς να σχολιάσει γιατί θα εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση στην κηδεία του τέως βασιλιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ο τέως βασιλιάς κηδεύεται ως ιδιώτης, είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Και είναι πολύ πιθανό στην εξόδιο ακολουθία του να είναι παρόντες αρχηγοί ξένων κρατών. Θα τηρηθεί πλήρως το πρωτόκολλο που προβλέπεται και όλα θα γίνουν με σεβασμό στους θεσμούς και με την ωριμότητα που πρέπει να διαχειρίζεται το θέμα η ελληνική δημοκρατία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ