ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΕΘΑ: Υποκινούμενη η «επίθεση λάσπης» στον Φλώρο σε κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία

ΓΕΕΘΑ: Υποκινούμενη η «επίθεση λάσπης» στον Φλώρο σε κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία
Την δική του απάντηση έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Άμυνας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Την δική του απάντηση, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Άμυνας.

Συγκεκριμένα, μέσα από ανακοίνωσή του μιλά ανοιχτά και απαντά για όσα προσάπτουν στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, η οποία τιτλοφορείται, «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται, σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα «Πόθεν Έσχες» πού έχουν κατατεθεί και στα «Ε9» και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του».

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Δεν πρόκειται δε επ' ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η πατρίδα του έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ