ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος για τέως βασιλιά: Ο θάνατός του Κωνσταντίνου σφραγίζει το τέλος μίας εποχής

Αβραμόπουλος για τέως βασιλιά: Ο θάνατός του Κωνσταντίνου σφραγίζει το τέλος μίας εποχής
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως το γεγονός σφραγίζει το βιολογικό και ιστορικό τέλος μιας εποχής EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Θέση σχετικά με το ζήτημα της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έλαβε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στέλνοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Σχετικά με τον τρόπο υπό τον οποίο πρέπει να τιμηθεί ο έκπτωτος μονάρχης μετά θάνατον, ο πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε πως, «αποχαιρετούμε τον τ. Βασιλιά Κωνσταντίνο, με την δέουσα τιμή που αναλογεί σε έναν πρώην συνταγματικώς διατελέσαντα Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων και ενθυμούμαι τη συνεργασία μας και τη σημαντική συμβολή του στη διεκδίκηση της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Οι συνταγματικοί θεσμοί της ελληνικής πολιτείας έχουν ιστορική συνέχεια που δεν επιτρέπει κενά, εσκεμμένα ή όχι, στην εξέλιξη της.

Οι ώρες αυτές, που σφραγίζουν το βιολογικό και ιστορικό τέλος μιας εποχής, δεν προσφέρονται για διχαστικό λόγο, ιδεοληψίες και πολιτική μικροψυχία.

Η Δημοκρατία μας είναι ακέραιη και ισχυρή. Για αυτό και δεν φοβάται να δει κατάματα το παρελθόν της και να βλέπει με αυτοπεποίθηση το μέλλον της. Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ