ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει ο Κωνσταντίνος Φλώρος στην αρχηγία του ΓΕΕΘΑ - Αποστρατεύονται Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει ο Κωνσταντίνος Φλώρος στην αρχηγία του ΓΕΕΘΑ - Αποστρατεύονται Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ
Την παραμονή του Κωνσταντίνου Φλώρου στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ ΙΝΤΙΜΕ (Φωτο αρχείου

Την παράταση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αποφάσισε, όπως αναμενόταν το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 

Αποφασίστηκε επίσης να αποστρατευτούν οι επικεφαλής των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού, Χαράλαμπου Λαλούση και Στυλιανού Πετράκη.

Ο Αρχηγος ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, δεν κρίθηκε και παραμένει στη θέση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τις αποφάσεις που έλαβε το ΚΥΣΕΑ:

«Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ). Ομόφωνα αποφασίστηκε : 1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. 2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη. 3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ. Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ