ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για εκλογές: Χρονοδιάγραμμα για Απρίλιο ή Μάιο - 4 με 5 εβδομάδες μετά οι δεύτερες

Μητσοτάκης για εκλογές: Χρονοδιάγραμμα για Απρίλιο ή Μάιο - 4 με 5 εβδομάδες μετά οι δεύτερες
«Είναι κοινό μυστικό, οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές και οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά» INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/1) στην οδό Πειραιώς, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού Οργάνου της κυβερνητικής παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στο Μοσχάτο το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε τις εκλογές εντός του διμήνου Απριλίου-Μαΐου, με την Νέα Δημοκρατία να μπαίνει σε ρυθμούς κάλπης, κλείνοντας σταδιακά εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη στελέχωση των ψηφοδελτίων και τον προγραμματικό λόγο της επόμενης τετραετίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα, θέμα ημερών θεωρείται και η ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν την εκλογική επιτροπή της «γαλάζιας» παράταξης.

«Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές.

Οι δεύτερες, θα γίνουν 4 με 5 εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισήμανε όμως ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε πριν από δύο ημέρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το κλίμα είναι πραγματικά πολύ καλό και είναι πολύ καλό γιατί σίγουρα το κυβερνητικό έργο αποτελεί εχέγγυο συνέπειας, συνέχειας, σταθερότητας αλλά και αξιοπιστίας.

Σε σύγκριση με το 2019, τώρα μας λένε «ελάτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας, γιατί εσάς εμπιστευόμαστε”. Πρέπει να ξέρουμε ότι μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας με τους πολίτες χτίζουμε ακόμα περισσότερη αξιοπιστία. Αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση για εμάς, για την παράταξή μας, για εμένα προσωπικά. Ξέρω πολύ καλά ότι οι εκλογές κερδίζονται όταν έχει καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος.

Ο κίνδυνος πάντα -και θα το τονίζω αυτό- είναι η αλαζονεία και η προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Είναι καλό ότι μπαίνουμε στην καμπάνια με καλό αέρα αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Θα έχουμε αναταράξεις, θα έχουμε μεγάλη τοξικότητα απέναντί μας. Κι αυτό γιατί στο έργο μας κανείς δεν μπορεί να μάς αντιπαρατεθεί. Επίσης, δεν έχουν πει τίποτα για το τι θα κάνουν την επόμενη τετραετία γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να μιλήσουν και να παρουσιάσουν ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα».

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τελική ρύθμιση που θα εμποδίζει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές

Ήδη η κυβερνητική πρόταση έχει σταλεί στα άλλα κόμματα για τυχόν παρατηρήσεις, καθώς στόχος είναι να επιτευχθεί ομοφωνία, ενώ ο πρωθυπουργός όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη ρύθμιση και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «...μπορεί να πρυτανεύσει η λογική. Τουλάχιστον σε αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ