ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με 27 πρέσβεις για το σχέδιο «Ακρίτας» στον Έβρο

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με 27 πρέσβεις για το σχέδιο «Ακρίτας» στον Έβρο
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ακρίτας» IN TIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνάντηση με 27 πρέσβεις των συνδεδεμένων κρατών - μελών με τη Συνθήκη Σένγκεν και της Μεγάλης Βρετανίας, αναμένεται να έχει στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, το Σάββατο (21/1).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε την Τρίτη (18/1) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το σχέδιο «Ακρίτας», τις ασύμμετρες απειλές που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και την επέκταση του Φράχτη στον Έβρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:30: Καλωσόρισμα αντιπροσωπείας Πρέσβεων και εκπροσώπων τοπικών αρχών από τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο στο Νομαρχείο

11:45-12:45: Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και παρουσίαση του μεταναστευτικού ζητήματος και των ενεργειών της Ελληνικής Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Αμέσως μετά θα γίνει παρουσίαση επιχειρησιακών παραμέτρων και ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, από τον επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων, Υποστράτηγο Δ. Μάλλιο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

13:00: Αναχώρηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, περιοχή Φερών Έβρου.

13:20-14:00: Επίσκεψη φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ενημέρωση αντιπροσωπείας για την επέκταση φράχτη και το σχέδιο Ακρίτας, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Π. Συριτούδη.

Η επίσκεψη στον Έβρο θα κλείσει με γεύμα εργασίας, που θα γίνει στις 14:30-16:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ