ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Θέλουμε μία ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά

Νίκος Ανδρουλάκης: Θέλουμε μία ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά
Η απορρόφηση των αποφοίτων του Τμήματος, που επισκέφτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την αγορά αγγίζει το 80% EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ανάγκη στήριξης της εκπαίδευσης στη χώρα, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην Κατερίνη.

«Ο λόγος της σημερινής επίσκεψης είναι γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Ανδρουλάκης.

Οι απόφοιτοι του τμήματος, βρίσκουν εργασία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο ευρύτερο αντικείμενο των logistics, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η απορρόφηση των αποφοίτων του Τμήματος από την αγορά αγγίζει, μάλιστα, το 80%.

«Ο λόγος της σημερινής επίσκεψης είναι γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι έχουμε χρέος να στηρίξουμε την εκπαίδευση και τη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας ότι «με σύγχρονες υποδομές, με επιστήμονες οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους μπορούμε να ανοίξουμε νέα πεδία στην αγορά εργασίας».

«Στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση, την έρευνα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό μακροπρόθεσμο πλάνο διότι η φιλοδοξία μας είναι να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας στη χώρα για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα και όχι να φεύγουν ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να έχουμε μια ποιοτική ανάπτυξη και όχι να λέμε ότι μειώνεται η ανεργία με μισθούς των 400, των 500, των 600 ευρώ. Εμείς θέλουμε μια ζωή αξιοπρέπειας για τη νέα γενιά» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ