ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ ομαδόν για δημοκρατία και αισχροκέρδεια - Ψηφοδέλτια την επόμενη εβδομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ ομαδόν για δημοκρατία και αισχροκέρδεια - Ψηφοδέλτια την επόμενη εβδομάδα
Παραπέμπεται για την ερχόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα επικυρώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Πυρ ομαδόν στο διμέτωπο» για τα ζητήματα δημοκρατίας και θεσμών, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το «κουκούλωμα που επιχειρεί η ΝΔ», αλλά και για την αισχροκέρδεια στην αγορά, με παρεμβάσεις και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, θα είναι το μοτίβο των αντιπολιτευτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όπως διαβεβαιώνουν το CNN Greece, συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ερώτημα είναι πολύ απλό: Θα αποδεχθεί δημοσίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η ΑΔΑΕ έχει το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να ερευνήσει ποιοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια ή θα μείνει μόνος ως ένοχος»;, αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μετά και τη χθεσινή (Πέμπτη) άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να καλέσει τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Χρήστο Ράμμο, μολονότι ο τελευταίος το έχει ζητήσει προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τις έρευνές του.

Αναφορικώς με την επίθεση που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την αποχώρησή του από την Θεσμών και Διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία δεν ήθελε να συζητηθεί η παρακολούθηση των τηλεφωνικών κέντρων του ΚΚΕ επί ημερών του, από την αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν πως το θέμα βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη και με τη δική τους υπογραφή, αφού επιθυμούν να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις.

Όσον αφορά την αισχροκέρδεια, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για επιλεκτική από την κυβέρνηση χρήση στοιχείων από διάφορες εκθέσεις, τονίζοντας πως οι επιδοτήσεις με λεφτά των πολιτών χρηματοδοτούν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα την ακρίβεια για να κρύβεται το «ράλι» στις τιμές χονδρεμπορικής, καθώς και το ότι με βάση τα στοιχεία της Eurostat είχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2022 τις πιο ακριβές τιμές ρεύματος στην Ευρώπη κι επιπλέον στα μη οικιακά τιμολόγια η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά τις επιδοτήσεις, «κάτι που τροφοδοτεί το κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις σε όλη την αγορά».

Σε σχέση με την υπόθεση Καλογρίτσα, στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για άθλιες μεθόδους που είναι ικανός να επιστρατεύσει ο πρωθυπουργός προεκλογικώς προκειμένου να συμψηφίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, τους «πάτσηδες», τα δισεκατομμύρια ευρώ των απευθείας αναθέσεων «που προκαλούν τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο ελληνικός λαός το γνωρίζει και θα το επιβεβαιώσει στις εκλογές. Έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους. Μέχρι χθες μας έλεγαν πως ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας από τον οποίο ο Νίκος Παππάς κι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσαν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Τώρα μας λένε πως ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας ο οποίος μας χρηματοδοτούσε. Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους», υποστηρίζουν με νόημα στην Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, παραπέμπεται για την ερχόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα επικυρώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ