ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επαφές Μητσοτάκη στο Νταβός - «Κάνατε εξαιρετική δουλειά», του είπε ο CEO της Intel

Οι επαφές Μητσοτάκη στο Νταβός - «Κάνατε εξαιρετική δουλειά», του είπε ο CEO της Intel
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel και την Πρόεδρο της Μολδαβίας συναντήθηκε στο Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Intel, Patrick Gelsinger, συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα και οι δυνατότητες συνεργασίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τις επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. «Κάνατε εξαιρετική δουλειά, σε δύσκολες συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu. Εξετάστηκαν οι προκλήσεις που απορρέουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εργαλειοποίηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Μόσχα.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ρόλο της ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στη νότια Ευρώπη αλλά και ως πυλώνα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβανομένης της Μολδαβίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την κα Sandu για το γεγονός ότι η Μολδαβία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της επόμενης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και εξέφρασε τη στήριξή του για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Klaus Schwab, ιδρυτή και Εκτελεστικό Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ