ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: «Όχι» Σίσιλιν για πώληση F-16 στην Τουρκία - «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους»

ΗΠΑ: «Όχι» Σίσιλιν για πώληση F-16 στην Τουρκία  - «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους»
Το 2021 είχε υπογράψει επιστολή προς τον Μπλίνκεν, σχετικά με τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας AP Photo/Mariam Zuhaib

Ανοιχτά κατά της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, τάχθηκε ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σίσιλιν στις ΗΠΑ, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους έχει αυτή την πεποίθηση, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

Το σχόλιο του Αμερικανού βουλευτή, έρχεται στον απόηχο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Υπό την ηγεσία του Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ντέιβιντ Σίσιλιν.

Ο Ντέιβιντ Σίσιλιν, εκπροσωπεί το Ρόουντ Άιλαντ στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Λόγοι για τους οποίους ο βουλευτής δεν επικροτεί την έγκριση πώλησης νέων μαχητικών, είναι οι απειλές κατά της Ελλάδας, η στάση που κρατάει η Άγκυρα στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και οι κίνδυνοι που προκαλεί για τα αμερικανικά στρατεύματα η συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία.

«Υπό την ηγεσία του Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, να θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες. Αυτή η συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβεύεται με νέα F-16» έγραψε ο Σίσιλιν.

Συμπληρώνεται επίσης, πως ο βουλευτής είχε υπογράψει το 2021, επιστολή ομάδας 28 μελών της αμερικανικής βουλής προς τον Μπλίνκεν, σχετικά με τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ