ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τους πρέσβεις της ΕΕ

Στον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τους πρέσβεις της ΕΕ
Η Ελληνική Αστυνομία θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των πρεσβειών τα τεθωρακισμένα οχήματα που περιπολούν στον Έβρο τα drones που επί εικοσιτετραώρου βάσεως δίνουν εικόνα στα Kέντρα Eπιχειρήσεων INTIME / Δελτίο τύπου / POOL

Σε μια από τις πιο κομβικές περιόδους για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μια μέρα μετά την προκλητική και αήθη επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημερώνει τους Ευρωπαίους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα βόρεια σύνορά μας με την Τουρκία και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που χρησιμοποιεί από το 2020 και μετά συνεχώς η γειτονική χώρα.

Η αποστολή θα αποτελείται από περίπου 40 άτομα.

Ο υπουργός θα αναφερθεί στο ρόλο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στα σύνορα, ενώ θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους και για το περιστατικό του Αυγούστου με το δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας.

Το κλιμάκιο θα μεταφερθεί μάλιστα στο φράχτη και εκεί αρμόδιοι της Αστυνομίας θα αναπτύξουν όλο το επιχειρησιακό σχέδιο για την φύλαξη των συνόρων και θα ζητηθεί η στήριξη της πολιτικής της Ελλάδας στο θέμα του φράκτη, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης.

Η Ελληνική Αστυνομία θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των πρεσβειών τα τεθωρακισμένα οχήματα που περιπολούν στον Έβρο τα drones που επί εικοσιτετραώρου βάσεως δίνουν εικόνα στα Kέντρα Eπιχειρήσεων, αλλά και ολόκληρο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν οι Έλληνες συνοριοφύλακες.

Η Ελλάδα θέλει να είναι ξεκάθαρη η εικόνα της πολιτικής της Τουρκίας στον Έβρο που έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται παράτυποι μετανάστες και να ενισχύει συνεχώς τους διακινητές που κερδίζουν ασύλληπτα χρήματα εκμεταλλευόμενοι τους παράτυπους μετανάστες.

Επίσης θα αναπτυχθεί όλο το σχέδιο της επέκτασης του φράκτη σε άλλα 35 χλμ στα σύνορα με την Τουρκία, ένα έργο ο διαγωνισμός του οποίου είναι σε εξέλιξη και στις 25 Ιανουαρίου θα έχουν παραδοθεί οι προσφορές τους από τις υποψήφιες κατασκευάστριες εταιρείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ