ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Η χώρα χρειάζεται ένα προοδευτικό μέτωπο πολιτικής αλλαγής

Ηλιόπουλος: Η χώρα χρειάζεται ένα προοδευτικό μέτωπο πολιτικής αλλαγής
Ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος ΙΝΤΙΜΕ

«Η χώρα χρειάζεται ένα προοδευτικό μέτωπο πολιτικής αλλαγής για την δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τη στήριξη των εργαζομένων και την ανασύσταση του ΕΣΥ», σημείωσε ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM και στην τηλεόραση του Action24, ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, κάνοντας λόγο για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις με διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του νόμου που «καταργεί την πλήρη αποκλειστική απασχόληση των γιατρών», κάλυψη των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανασύσταση της επιθεώρησης εργασίας.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σημείωσε:

«Τα στοιχεία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων υπάρχουν και πολύ σύντομα θα μαθευτούν όλα για το παρακράτος που έχει στήσει ο κ. Μητσοτάκης».

«Με βάση τα δημοσιεύματα, η ΑΔΑΕ έχει στοιχεία για τις παρακολουθήσεις έξι πολιτικών προσώπων. Η πολιτεία θέλει να μάθει ποια είναι αυτά τα πρόσωπα ή θα επιμένουμε να συζητάμε το πρωτόκολλο κι αν θα έπρεπε ο κ. Ράμμος να πάρει αριθμό για το αίτημά του;», διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας: «Αν η κυβέρνηση δεν μας πει ποιο είναι το δήθεν ρυπαρό δίκτυο μέσα στην ΕΥΠ, παραδέχεται ότι το ρυπαρό δίκτυο είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

«Πρέπει όλα να δοθούν στο φως, τα στοιχεία υπάρχουν και πολύ σύντομα θα μαθευτούν όλα για το παρακράτος που έχει στήσει ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση του κ. Καλογρίτσα ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε: «Να συνεννοηθούμε ποιο απ' όλα τα ψέματα της ΝΔ θέλουμε να συζητήσουμε. Τρία χρόνια ακούγαμε ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε να του βρει 3 εκατ. ευρώ για να πάρει άδεια. Αυτό κατέρρευσε και με βάση τον κ. Στουρνάρα και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Τώρα ξαφνικά ακούμε ότι μια γραμματέας θυμήθηκε -κατόπιν εορτής- ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε τόσα πολλά χρήματα που έδινε και στον ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα κατέθεσε ότι όλα όσα λέει είναι με βάση την κρίση της χωρίς στοιχεία. Γι' αυτό ο Νίκος Παππάς, τον οποίο φωτογράφησε η γραμματέας, έκανε μήνυση εναντίον της», είπε και προσέθεσε πως «Με βάση τα στοιχεία του ΕΣΡ που δείχνουν ότι η ΝΔ έχει 61,7% τηλεοπτικό χρόνο και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%». «Αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο, είναι τεράστιο θέμα για τη δημοκρατία μας», κατά τον ίδιο.

«Με πολλή προσοχή το επόμενο διάστημα εμείς θα παρακολουθούμε αν τα εταιρικά δάνεια του κ. Καλογρίτσα θα υποστούν κάποιο ιδιαίτερο... κούρεμα με μια μεθοδολογία Πάτση που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση. Αν προχωρήσει σε μια διαδικασία φιλικού κουρέματος των δανείων του κ. Καλογρίτσα θα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει συμφωνία».

Το στέλεχος του κόμματος συνέχισε: «Εμείς θα παλέψουμε για να κερδίσουμε στις εκλογές, γι' αυτό μιλάμε συγκεκριμένα και προγραμματικά.

«Θα προβούμε σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις με διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής, επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του πτωχευτικού Σταϊκούρα-Μητσοτάκη, αλλά και του νόμου που πέρασε προ ημερών η κυβέρνηση Μητσοτάκη ο οποίος καταργεί τη βάση του ΕΣΥ, δηλαδή την πλήρη αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Επιπλέον, θα στηρίξουμε την κάλυψη των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γιατί δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με συλλογικές συμβάσεις κάτω του 20% όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 60% με στόχο το 80%. Συν στην ανασύσταση της επιθεώρησης εργασίας».

Κατά τον Ν. Ηλιόπουλο: «Σε ζητήματα σαν αυτά μπορεί να υπάρξει προγραμματική συνεννόηση μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων. Εμείς απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική. Η χώρα χρειάζεται ένα προοδευτικό μέτωπο πολιτικής αλλαγής. Οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές με απλή αναλογική και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση επομένως κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να συζητήσει για συνεργασίες».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι οι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθεια αυτό σημαίνει ότι δεν έχει συμμάχους στο πολιτικό πεδίο -εκτός αν θεωρεί σύμμαχο τον κ. Βελόπουλο, κάτι για το οποίο ο κ. Βορίδης έχει αφήσει σκιές», συνέχισε.

Τέλος, σχετικά με την ακρίβεια ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Πρέπει εδώ και τώρα να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και ο ΕΦΚ σε καύσιμα και αέριο και να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Δεν γίνεται να είχαν μόνο τον Οκτώβρη περιθώρια κέρδους 166%. Αυτό είναι ληστεία της κοινωνίας με υπογραφή Μητσοτάκη. Επίσης είναι σαφές ότι οποιοδήποτε μέτρο της κυβέρνησης δεν έχει δουλέψει. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ξεπερνά το 15% ενώ στα γαλακτοκομικά το 25%! Και το τρίτο και σημαντικό είναι η δίκαιη αύξηση του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ