ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας σκέφτεται να γίνει ο ίδιος κομιστής της αλήθειας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας σκέφτεται να γίνει ο ίδιος κομιστής της αλήθειας»
Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει ενημέρωση από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, υπογραμμίζοντας με νόημα πως είτε καλέσουν τον Χρήστο Ράμμο στο Κοινοβούλιο είτε όχι «το παρακράτος θα αποκαλυφθεί» Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Η σιωπή είναι χρυσός; Εξαρτάται. Το σίγουρο είναι ότι βλέπουν τη σιωπή ως χρυσό, όσοι φοβούνται τα λόγια, τις μαρτυρίες και την αλήθεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο κι αν επιχειρεί τη φίμωση, όσο κι αν προσπαθεί να εμποδίσει τις αποκαλύψεις του γιγαντιαίου σκανδάλου στο οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο, δεν θα τα καταφέρει», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στον απόηχο της άρνησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να καταθέσει τα όσα γνωρίζει από τις έρευνές του για τις παρακολουθήσεις ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Όπως κι αν έχει, μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή (Παρασκευή) ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με την οποία, κι ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Ράμμος υποχρεούται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, δηλαδή και τον ίδιο, ακόμα και με το νόμο της ΝΔ που απαγορεύει στους παρακολουθούμενους να μάθουν το λόγο για τον οποίο παρακολουθούνταν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα ζητήσει ενημέρωση από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, υπογραμμίζοντας με νόημα πως είτε καλέσουν τον κ. Ράμμο στο Κοινοβούλιο είτε όχι «το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Το πώς θα χειριστεί τη γνώση που θα λάβει, αποτελεί αντικείμενο διαβουλεύσεων που έχει με συνεργάτες του και νομικούς.

Κι αυτό γιατί δεν αποκλείεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει ο ίδιος το ρόλου του κομιστή της αλήθειας, ιδίως μάλιστα από τη στιγμή που η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα μπορέσει να καταθέσει ο κ. Ράμμος, έστω με αίτημα αποκλειστικώς της μειοψηφίας, θα λάβει χώρα περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το επιχείρημα που διακινείται έντονα στην Κουμουνδούρου είναι πως θα αποτελέσει πολιτική αυτοκτονία του Κυριάκου Μητσοτάκη τυχόν δικαστική δίωξη σε βάρος του κ. Τσίπρα, ιδίως ύστερα από την κατακραυγή κι από τους συνταγματολόγους της γνωμοδότησης Ντογιάκου.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ που λένε πως θα είναι επικίνδυνο για τους θεσμούς, αλλά και για τη νέα πιο κεντρώα φυσιογνωμία του κόμματος ο πρόεδρός του να καταφύγει στον πολιτικό ακτιβισμό, πολλώ δε μάλλον όταν έχει διατελέσει πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ