ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για πρόσθετες παρεμβάσεις - Τι απάντησε για το «Δώρο Πάσχα»

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για πρόσθετες παρεμβάσεις - Τι απάντησε για το «Δώρο Πάσχα»
Εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός θα προτεραιοποιήσει πως θα αξιοποιηθούν, «ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία» AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ορθάνοιχτο «παράθυρο» για νέες πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα των Νέων πως η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή δώρου Πάσχα, της τάξης των 250 – 300 ευρώ για ευάλωτους και συνταξιούχους.

«Όπως φαίνεται δημιουργείται ή αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε δε, ότι ήδη έχουν ληφθεί σειρά μέτρων που βλέπει τώρα στο πορτοφόλι του ο πολίτης τα οποία ανέρχονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

Είπε ακόμη, ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.

Ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε «γενναία και ρεαλιστική» την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού.

Για τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι θα κινηθεί στο 5% το 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ