ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Αποσπάσματα του ημερολογίου της γραμματέως Καλογρίτσα - Τα ραντεβού

Ειδικό Δικαστήριο: Αποσπάσματα του ημερολογίου της γραμματέως Καλογρίτσα - Τα ραντεβού
Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαντζουράνης έκανε λόγο για πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αποσπάσματα του ημερολογίου που τηρούσε η γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, από τα οποία φέρεται να προκύπτουν καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον κατηγορούμενο επιχειρηματία προσκόμισε στο Ειδικό Δικαστήριο η πλευρά του τελευταίου.

Η προσκόμιση των στοιχείων αυτών έγινε προς ενίσχυση των όσων κατέθεσε προ ημερών η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή.

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του επιχειρηματία Άγγελο Καραχάλιο υπάρχουν, δύο σημειώσεις τον Σεπτέμβριο του 2016. Η μία αφορά συνάντηση στις 15 Σεπτεμβρίου και η άλλη στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά- Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας. Η δεύτερη συνάντηση των τριών έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Θα ήθελα να καταθέσω δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία που αφορούν την κατάθεση τη κυρίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15 Νοεμβρίου 2016, που δεν άφησε ασχολίαστο ο Τύπος και πολιτικός κόσμος .

Το συνδέω ευθέως με το περιεχόμενο της κατάθεσης Διαμαντή και με το μήνυμα αυτό, γιατί τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της, τη χαρακτήρισαν ανυπόληπτη, ψευδομάρτυρα και συκοφάντη. Το ημερολόγιο που τηρούσε η επί σαράντα χρόνια γραμματέας του Καλογρίτσα του οποίου θα καταθέσουμε αποσπάσματα δύο ημερών της 15 και 22-9- 2016. Η κυρία Διαμαντή κατέθεσε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις με Παππά και Καλογρίτσα στα γραφεία Καλογρίτσα. Η ίδια μάρτυρας έχει πει, ότι στις 22-9-2016 συναντήθηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον κ. Μαρινάκη.

Τόσο στις 15/9 υπάρχει καταχωρημένη συνάντηση με Αρτεμίου στα γραφεία της εταιρείας Καλογρίτσα αλλά και στις 22 -9 υπάρχει συνάντηση Παππά Καλογρίτσα με Αρτεμίου, μετά τη συνάντηση με Μαρινάκη και το βράδυ συνάντηση Kαλογρίτσα με τον κ. Παππά» τόνισε ο κ. Καραχάλιος.

Συγκεκριμένα οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή σύμφωνα με την υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα είναι οι εξής :

  • 15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14:25- 15:00
  • 22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13:25-23:45
  • 22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21:00 – 21:30
  • 22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) -22:15-22:40

Στο μεταξύ, η υπεράσπιση του Νίκου Παππά υπέβαλε ένσταση σχετικά με τα μηνύματα που προσκομίστηκαν απο τον Χρήστο Καλογρίτσα με ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία και του πρώηνυπουργού Επικρατείας.

Η ένσταση, αφορά σε «παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων» τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαντζουράνης έκανε λόγο για πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών, καθώς όπως ανέφερε «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». Μάλιστα ο συνήγορος του Νίκου Παππά, πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του». Για αυτό το λόγο προσκομίστηκε από την υπεράσπιση του Νίκου Παππά σχετική πραγματογνωμοσύνη στο Δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ