ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για πρόταση δυσπιστίας: Η μομφή μας προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής

ΚΚΕ για πρόταση δυσπιστίας: Η μομφή μας προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής
«Η μομφή του ΚΚΕ δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα», αναφέρει το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Eurokinissi

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής», προστίθεται στην ανακοίνωσε που συνεχίζει ως εξής:

«Αυτή η μομφή, όμως, δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα που, είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών, συνδιαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης και στηρίζοντας το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του».

«Αυτά τα ζητήματα θα αναδείξει το ΚΚΕ με τη συμμετοχή του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και με την καταψήφιση της κυβέρνησης. Όμως, η πραγματική μομφή του λαού θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του. Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό».