ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφοφορία για τις υποκλοπές: «Παρέλαση γελοιότητας από βουλευτές ΝΔ»

ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφοφορία για τις υποκλοπές: «Παρέλαση γελοιότητας από βουλευτές ΝΔ»
ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στην χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή και στη στάση των βουλευτών της ΝΔ αναφέρεται με μία σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας ότι «με την ψήφο τους 156 βουλευτές της ΝΔ μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη με τις παρακρατικές υποκλοπές σε σκάνδαλο της ΝΔ».

Ακολούθως στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κατανοούμε την άβολη θέση τους, αφού άλλοι για την καρέκλα και άλλοι γιατί εκβιάζονται από τις παρακολουθήσεις, ψήφισαν υπέρ των υποκλοπών ακόμα και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα δισ. των εξοπλιστικών. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τη σημερινή παρέλαση γελοιότητας, με δικαιολογίες όπως του κ. Κουμουτσάκου πως «δεν αποκλείεται οι παρακολουθήσεις αυτές για εθνική ασφάλεια να έγιναν για προστασία των παρακολουθουμένων» ή του κ. Θεοχάρη πως ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργούς, όπως ο Ζελένσκι, που τους παρακολουθούσε για διαφθορά και κατασκοπεία! Οι βουλευτές της ΝΔ απλά επιβεβαιώνουν πως η κατρακύλα και ο αυτοεξευτελισμός τους δεν έχει τέλος».

«Αμετανόητα ένοχος ο Μητσοτάκης»

«Αμετανόητα ένοχος»: Αυτή είναι η πολιτική καταδικαστική απόφαση που βγάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ύστερα κι από τη χθεσινή (Παρασκευή 27/1) συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης που είχαν καταθέσει.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για παραληρηματική ομιλία του πρωθυπουργού, με την οποία πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλούν για έναν «φοβισμένο, δειλό και υπό κατάρρευση πολιτικό», ο οποίος για μία ακόμα φορά «κατέδειξε πως δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του για τη δημοκρατική εκτροπή και επέλεξε αντί απαντήσεων τα ψέματα και τη λάσπη για την υπόθεση Καλογρίτσα, τις σακούλες, τη Novartis και την μικρή Μαρία, καθώς και την τυμβωρυχία για το Μάτι».

Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε ακόμα και την έρευνα της ΑΔΑΕ με τις «απτές», όπως λένε στην Κουμουνδούρου, αποδείξεις της παρακολούθησης των έξι (Χατζηδάκη, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στρατιωτικών) αναγκάστηκαν να δώσουν οι ίδιοι στη δημοσιότητα την επιστολή Τσίπρα στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να καταδείξουν το «μέγεθος της πρωθυπουργικής αθλιότητας», όπως τη χαρακτηρίζουν.

Όπως κι αν έχει, στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται ιδίως στις παρακολουθήσεις των στρατιωτικών γιατί αυτές χτυπούν το μαλακό υπογάστριο παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων και θολώνουν το πατριωτικό αφήγημα Μητσοτάκη.

Σε σχέση, εξάλλου, με το ερώτημα της Νέας Δημοκρατίας για το πώς ήξερε τα ονόματα ο κ. Τσίπρας, συνεργάτες του απαντούν στο CNN Greece πως είχαν περιγραφεί από τα φιλοκυβερνητικά «Βήμα» και «Καθημερινή» και είχαν ονοματιστεί από το «Documento», επιλέγοντας ο ίδιος πως θα έπρεπε να διερευνηθούν σε πρώτη φάση τα έξι πρόσωπα τα οποία ονομάτισε κι ο ίδιος στη Βουλή.

«Ποιος ξέρει πόσοι ακόμα παρακολουθούνταν», αναρωτιούνται με νόημα οι ίδιες πηγές.

Παραλλήλως, στο ΣΥΡΙΖΑ στέκονται και στην αθώωση, με ομόφωνη δικαστική απόφαση, του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών:

«Δικαιώνει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούστηκε με μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος της κοινωνίας. Είναι από την άποψη αυτή μια νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Ούτε βοσκοτόπια ούτε εύνοια προς τον Χρήστο Καλογρίτσα με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Όλα ψέματα. Το μόνο που έμεινε πια στον κ. Μητσοτάκη είναι η συμμαχία με τον άλλοτε συνεργάτη του Τάκη Θεοδωρικάκου και τον δικηγόρο του, Ανδρέα Λοβέρδο, να κατασκευάζουν συκοφαντίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ως φθηνό αντιπερισπασμό από την εκτροπή των υποκλοπών».

Στο μεταξύ, από το Περιστέρι και το «κάστρο» της Δυτικής Αθήνας ξεκινά την Τετάρτη κι ώρα 18.00 κύκλος ομιλιών του κ. Τσίπρα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα μιλήσει στο δημοτικό γυμναστήριο της πόλης που φέρει, άκρως συμβολικώς, την ονομασία «Ανδρέας Παπανδρέου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ