ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο με τα έξι ονόματα – «Θλιβερός ο Μητσοτάκης»

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο με τα έξι ονόματα – «Θλιβερός ο Μητσοτάκης»
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη» την προσπάθεια του πρωθυπουργού να πείσει πως δεν γνώριζε τα ονόματα των έξι παρακολουθούμενων intime

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύοντας την επιστολή που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο στις 27 Δεκεμβρίου. 

Πρόκειται για την επιστολή με το επίσημο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενημερωθεί εάν παρακολουθούνταν οι κκ Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Διακόπουλος, Λάγιος κι Αλεξόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη» την προσπάθεια του πρωθυπουργού να πείσει πως δεν γνώριζε τα ονόματα των έξι παρακολουθούμενων. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ακόμη «θλιβερή» την παρουσία Μητσοτάκη στη Βουλή και πως «επιβεβαίωσε την ενοχή του» για τις υποκλοπές «ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής κι εγκέφαλος του παρακράτους».

Δείτε την επιστολή

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του στην επιστολή Τσίπρα, ο κ. Ράμμος, επιβεβαίωσε πως και τα έξι πρόσωπα, δηλαδή «Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της αρμόδιας εισαγγελέα, κυρίας Βλάχου, «για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση (Χατζηδάκης) από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων (στρατιωτικοί) συνολικώς από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι το Μάιο του 2022».

«Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις ημέρες κι εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς. Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των επικεφαλής της γ.γ. Εξοπλιστικών, Λάγιου και Αλεξόπουλου, για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. ευρώ εξοπλιστικά», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Την ίδια ώρα, σημειώνουν πως οι βουλευτές της ΝΔ, άλλοι για την καρέκλα τους κι άλλοι γιατί εκβιάζονται από το «παρακράτος» Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα Παρασκευή μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους: «Το χειρότερο, ωστόσο, για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας είναι πως σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο “σκάνδαλο υποκλοπών”, αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ