ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόσβαση κατοίκων ακριτικών περιοχών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Μητσοτάκης: Πρόσβαση κατοίκων ακριτικών περιοχών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας
Ειδική αναφορά στο νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης, κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ανάρτησή του στο Facebook Eurokinissi / ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ειδική αναφορά στο νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης, κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την καθιερωμένη πλέον κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του, «μια "μικρή" δράση αλλά σημαντική είναι το νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης», και σημείωσε πως αφορά τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ακριτικών περιοχών με στόχο να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

«Ήδη έχουν ενταχθεί σε αυτό 441 ωφελούμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Μπορεί να φαίνεται μικρός ο αριθμός – αλλά δεν είναι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Σκεφτείτε το. 441 άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές θα έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Δεν είναι καθόλου ασήμαντο», υποστήριξε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η δράση έρχεται να προστεθεί σε άλλες υπηρεσίες που ήδη λειτουργούν, όπως: την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για την άνοια 1102, το δίκτυο τηλεψυχιατρικής και τηλεϊατρικής για απομακρυσμένες περιοχές όπως το Καστελόριζο και η Σύμη αλλά και τη δημιουργία νέων δομών ψυχικής υγείας για υποστήριξη ασθενών με άνοια – Alzheimer, που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της αρμόδιας υφυπουργού Ψυχικής Υγείας κυρίας Ζωής Ράπτη στο CNN Greece αναλυτικά για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον ευαίσθητο τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ