ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πορεία» Τσίπρα προς το λαό του Περιστερίου, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: «Πορεία» Τσίπρα προς το λαό του Περιστερίου, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης
Στην Κουμουνδούρου εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την πολιτική ίσων αποστάσεων που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας INTIME

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά την Τετάρτη από το Περιστέρι και το Δημοτικό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» (στις 18.00) αυτό που στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποκαλούν «πορεία προς το λαό», με δύο ακόμα στάσεις μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.

Ειδικότερα, ακολουθεί την Παρασκευή η Πάτρα, με ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών στην Περιβόλα, στις 18.30.

Η μίνι πορεία προς το λαό, ως ένα άλλο «ζέσταμα» λίγο πριν την επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, ολοκληρώνεται με την Θεσσαλονίκη το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, με ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο κλειστό γήπεδο του Ηρακλή, το «Ιβανώφειο».

Σε σχέση, εξάλλου, με τα απόνερα της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την πολιτική ίσων αποστάσεων που κράτησαν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και σε αυτήν τη διαδικασία.

Αν και δεν εξεπλάγησαν κι αναγνωρίζουν ότι κάθε κόμμα διεκδικεί για τον εαυτό του την πολιτική του αυτονομία, εν τούτοις προχωρούν σε συγκρίσεις με το 2019 και το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο οποίο αυτά τα δύο κόμματα «προσχώρησαν με ευκολία», όπως λένε, «μολονότι τότε κάθε άλλο παρά είχαν δημιουργηθεί συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής».

Την ίδια ώρα, καταλογίζουν και προσωπικώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως σερβίρει σαν ξαναζεσταμένο φαγητό τα προ τετραετίας επιχειρήματά του σαν να μην έχει κυβερνήσει ούτε μία ημέρα από τότε ή σαν να μην έχουν δικαιωθεί οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ή να μην έχει κάνει την αυτοκριτική του για τα λάθη του, όπως πιστεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το 2023 δεν είναι 2019», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ως προς τις εκτιμήσεις τους για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, επιμένουν πως ο πρωθυπουργός θα τις καθυστερήσει όσο το δυνατό περισσότερο και πιεζόμενος κι από τον αμερικανικό παράγοντα θα τις προκηρύξει για το Μάιο, σχεδόν ταυτοχρόνως με τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η γκρίνια ιδίως μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων καλά κρατεί, πολύ περισσότερο τώρα που ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ