ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Τσαπανίδου περί «εκβιασμού Ανδρουλάκη»

Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Τσαπανίδου περί «εκβιασμού Ανδρουλάκη»
Ξαφνικός «πόλεμος» ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τις δηλώσεις Τσαπανίδου περί εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη σε μια πιθανή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας EUROKINISII / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε την Δευτέρα (30/1) ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μετά τις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπης Τσαπανίδου περί «εκβιασμού» του Νίκου Ανδρουλάκη γύρω από τα σενάρια συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές του 2023.

Όλα ξεκίνησαν, όταν μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Τσαπανίδου σημείωσε: «μια κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουμε αν ήταν προϊόν εκβιασμού αυτή η σύγκληση ή αν ήταν ουσιαστική σύγκληση. Όταν παρακολουθούνται άνθρωποι, τότε το αποτέλεσμα μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον είναι αποτέλεσμα ουσιαστικό ή…».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δημοσιογράφος: Μιλάτε για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Τσαπανίδου: Για παράδειγμα. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υπό παρακολούθηση, δεν ήταν;

Δημοσιογράφος: Θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού εννοείτε και ομηρίας;

Τσαπανίδου: Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;

Δημοσιογράφος: Δηλαδή θέλετε να υπονομεύσετε από πριν μια πιθανή συγκυβέρνηση...

Τσαπανίδου: Όχι, αυτό το λέτε εσείς, εγώ βάζω ερωτήματα τα οποία είναι αναπάντητα.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή αυτή θα είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Πήγε το θέμα των παρακολουθήσεων στη Βουλή, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του λαού και τώρα ανοίγει την ατζέντα της και στην καθημερινότητα του πολίτη

Δημοσιογράφος: Άρα λέτε ή κάποιος θα συνεργαστεί μαζί σας ή θα είναι εκβιαζόμενος;

Τσαπανίδου: Δεν είναι έτσι όπως το λέτε. Αυτό το λέτε εσείς. Εγώ έβαλα ερώτημα

Δημοσιογράφος: Προς τον κ. Ανδρουλάκη...

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Τσαπανίδου με δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ 100,3: «Προσδοκούσαμε ότι η κ. Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα. Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κ. Τσαπανίδου μπήκε στον ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε «ψεκασμένα» σενάρια και συνωμοσιολογία».

«Η κ. Τσαπανίδου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει ένα θεσμικό μέτωπο, αρραγές, απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στις αντιθεσμικές επιλογές και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τότε, έτσι και τώρα, εμείς δεν κάναμε και δεν κάνουμε ούτε υποκλοπές, όπως δεν κάναμε ούτε κάνουμε ''κάλπικα'' δημοψηφίσματα, ούτε δημιουργούμε σκάνδαλα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μοιράζοντας εκτός από άδειες και μετοχές στα κανάλια. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οι δύο», είπε.

Ο κ. Μάντζος κλιμάκωσε την απάντησή του τονίζοντας πώς «και η Νέα Δημοκρατία που αναπαράγει συνωμοσιολογία για "πράκτορες" και "πρεσβείες" με αφορμή τις υποκλοπές αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που σφυρίζει αδιάφορα για όσα ακούγονται στη Δικαιοσύνη για τα έργα και τις ημέρες της δικής του κυβέρνησης, είναι και οι δύο επικίνδυνοι για τον τόπο. Γι' αυτό εμείς λέμε και από χθες το είπε και ο πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή ότι είμαστε στην αντίπερα όχθη».

Αντεπίθεση Τσαπανίδου: «Είναι και ο Γερουλάνος ψεκασμένος»

Ωστόσο, η κόντρα συνεχίστηκε, αφού λίγη ώρα αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, σημείωσε απευθυνόμενη προς τον κ. Μάντζο:

«Με έκπληξη παρακολούθησα την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος στον ΣΚΑΙ. Αφορμή το ερώτημα που έθεσα για το σκοπό των παρακολουθήσεων του μισού πολιτικού συστήματος από το παράκεντρο εξουσίας με ευθύνη του πρωθυπουργού.

Ερώτημα που εκπορεύεται από την πεποίθησή μου ότι δεν υπήρξαν λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις. Εξάλλου και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα.

Υ.Γ. Παραπέμπω τον κ. Μάντζο που έσπευσε να με χαρακτηρίσει συνωμοσιολόγo και ψεκασμένη, στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του κ. Γερουλάνου. Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιόλογος;».

Νέα απάντηση Μάντζου κατά ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήταν φυσικό, υπήρξε και νέα απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη προς την Κουμουνδούρου με τον Δημήτρη Μάντζο να σηκώνει ξανά το «γάντι» στη διαμάχη που ξέσπασε.

«Τελικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -νέα και παλαιά- έχουν το ίδιο ταλέντο στο να κάνουν τις λέξεις να χάνουν το νόημά τους. Πάμε, λοιπόν, ξανά και πιο απλά:

''Εκβιαζόμενος'' δεν είναι εκείνος που ανέδειξε τη θεσμική εκτροπή, δεν είναι εκείνος που, μαζί με το κόμμα του, ακολούθησε κάθε διαθέσιμη θεσμική οδό στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, στη Βουλή των Ελλήνων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την αποκάλυψη της αλήθειας, στο όνομα της Δημοκρατίας.

''Εκβιαζόμενοι'' είναι όσοι βρίσκονται σήμερα ''αιχμάλωτοι'' των δικών τους επιλογών: Από τη μια, ο κ. Μητσοτάκης, που αντιμετωπίζει τη ''Νέμεσι'' των ρυπαρών δικτύων που οργάνωσαν τις υποκλοπές και τώρα τον εκδικούνται.

Και από την άλλη ο κ. Τσίπρας που βλέπει στα πρόσωπα των κ.κ. Παππά και Καλογρίτσα τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν και να θυμίζουν τα περασμένα, της δικής του Κυβέρνησης και στο μοίρασμα όχι μόνο τηλεοπτικών αδειών αλλά και μετοχών σε κανάλια.

Αυτή είναι η αμείλικτη αλήθεια.

Όλα τα άλλα σενάρια, που εναρμονισμένα διακινούν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσαπανίδου και οι κ.κ. Πολάκης και Βαξεβάνης, συνιστούν «θεωρίες συνωμοσίας».

ΝΔ προς Τσαπανίδου: Οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη στον ελληνικό λαό

Θέση αναφορικά με τις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ, όπου κράτησε ανοικτό το θέμα της «νεκρής Μαρίας», πήρε και η Νέα Δημοκρατία, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του γραφείο Τύπου. Από την Πειραιώς γίνεται λόγος για πλήρη διαπόμπευση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Πόπη Τσαπανίδου και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν μία μεγάλη «συγγνώμη» στον ελληνικό λαό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε τον ρόλο του δημόσιου κατήγορου για τον υποτιθέμενο θάνατο της «μικρής Μαρίας», διαπομπεύοντας διεθνώς τη χώρα μας στην προσπάθειά του να πλήξει με κάθε τρόπο τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Σήμερα, παρότι τα fake news έχουν αποκαλυφθεί σε όλη την έκτασή τους, αντί να ζητήσει συγγνώμη, εξακολουθεί να αμφισβητεί τα γεγονότα, δια στόματος της Εκπροσώπου Τύπου του, κας Τσαπανίδου. Αυτή τη φορά, οφείλει μια μεγάλη «συγγνώμη» στον ελληνικό λαό:

- Για τη θέση που έσπευσε να πάρει, υποστηρίζοντας ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Υιοθετώντας άκριτα την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 και αποδεικνύοντας τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούσε με τα μέλη της. Μια ανακοίνωση που η ίδια η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανακάλεσε ως «εσφαλμένη πεποίθηση».

- Για την επιμονή ότι υπάρχει νεκρό παιδί με το όνομα «Μαρία» και την άρνησή του να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τη στιγμή που οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν έναν σκηνοθετημένο και ενορχηστρωμένο από λαθροδιακινητή, σε συνεργασία με μία γυναίκα εκ των 38 μεταναστών, «θάνατο». Μάλιστα, σε χθεσινό δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε η κατάθεση της εν λόγω γυναίκας στην Υπηρεσία Ασύλου, η οποία αναφέρεται στη μικρή Μαρία ως εξής: «Ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία».

- Δεν ξεχνάμε ότι πρώτος ο κ. Τσίπρας μίλησε «για τη νεκρή Μαρία», ενώ ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δημοσιεύσει λίστα ονομάτων των 38 μεταναστών. Της ίδιας λίστας, δηλαδή, που δόθηκε από αναμεμειγμένες στην υπόθεση ΜΚΟ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

- Για τη συνεχή υπονόμευση της πολιτικής φύλαξης των εθνικών συνόρων και τη στοχοποίηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων για παράνομες επαναπροωθήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναθεωρήσει τη στάση του μετά τις αποκαλύψεις, επιμένει να δρα ως διακινητής fake news και τουρκικής προπαγάνδας και να παίζει με τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ