ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Καταδικαστέα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών που εκφράζουν την άποψή τους

Οικονόμου: Καταδικαστέα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών που εκφράζουν την άποψή τους
Η μήνυση έγινε από δημοσιογράφο - παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου τη Δευτέρα (30/1) μετά από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από παρουσιαστή αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας.

«Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και κατέληξε λέγοντας:

«Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας (30/01), μετά το πέρας της εκδήλωσης όπου συμμετείχε, με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες»; Αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τις 00:30.

Η μήνυση έγινε από δημοσιογράφο - παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, αστυνομικοί συνέλαβαν τον κ. Τατσόπουλο με τη διαδικασία του αυτοφώρου και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Η είδηση έγινε γνωστή από τους διοργανωτές της εκδήλωσης με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανάρτησή τους ανέφεραν:

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.

Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του.

«Μόλις με συλλαμβάνουν το βλέπετε. Γιατί ένας ''τύπος'' λες και έχουμε θεοκρατία αυτή τη στιγμή (…) Ξέρω πολύ καλά ποιος έκανε τη μήνυση. Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση, κι εγώ πρέπει να την περάσω στο τμήμα», ακούγεται να λέει ο κ. Τατσόπουλος.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Η αντίδραση του κόσμου στη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου εκφράστηκε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ