ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου η δίκαιη ανάπτυξη

Σταθάκης: Στόχος του νέου αναπτυξιακού νόμου η δίκαιη ανάπτυξη
EUROKINISSI

Την τεράστια σημασία του νέου αναπτυξιακού νόμου για την ανάκαμψη της οικονομίας τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος του είναι η δίκαιη ανάπτυξη.

Όπως σημείωσε, ο νέος νόμος είναι πολύ διαφορετικός έναντι των προηγούμενων. “Οι βασικοί του πυλώνες αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής που έχει η κυβέρνηση, η οποία στοχεύει στην επιστροφή της οικονομίας στη βιώσιμη ανάπτυξη”, επεσήμανε ο κ. Σταθάκης και εξήγησε ότι με τον όρο “δίκαιη ανάπτυξη” στόχος είναι να τηρούνται οι κοινωνικές μέριμνες και να κατανέμονται τα οφέλη της ανάπτυξης.

“Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα στηρίζεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στις δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και όχι, στους χαμηλούς συντελεστές και στους χαμηλούς μισθούς”, ανέφερε ακόμα ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλήρης εφαρμογή του θα γίνει το Σεπτέμβριο, καθώς τότε θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των περίπου 30 υπουργικών αποφάσεων που απαιτούνται.

Σύμφωνα με τον υπουργό το συνολικό ποσό εκκίνησης για φοροαπαλλαγές και χορηγήσεις φθάνει τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ περίπου 15.200 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν έως το 2022.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται έως το 2031, όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι “η φορολογική πολιτική είναι θέμα των κυβερνήσεων”.

Στο μεταξύ η συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο ξεκίνησε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ