ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Μέχρι την Παρασκευή η θέσπιση επιδόματος ειδικών αποστολών

Παναγιωτόπουλος: Μέχρι την Παρασκευή η θέσπιση επιδόματος ειδικών αποστολών
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε πως συνεχίζονται μεν οι έρευνες για τον κυβερνήτη του phantom, αλλά όσο περνάνε οι ώρες οι πιθανότητες ελαττώνονται για να έχει επιβιώσει ο σμηναγός ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μέχρι την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για την θέσπιση επιδόματος ειδικών αποστολών.

Σε συνέχεια της δέσμευσης του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως πρόκειται για κονδύλι 25 εκατ. ευρώ και θα αφορά στα πλεύσιμα επιδόματα.

Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στη «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής», απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, λέγοντας πως πρόκειται για χονδροειδές ψέμα. «Το να ασκείται κριτική από προηγούμενη κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτα, με εκνευρίζει», ανέφερε και συμπλήρωσε πως το νομοσχέδιο έχει επίσης οικονομική ωφέλεια, καθώς περίπου 12,5 εκατ. κατ΄ έτος καταβάλλονται με μορφές παροχών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Απλά δεν ισχύει το “ούτε ένα ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις επί ημερών μας”. Αποφεύγουμε πλειοδοσία παροχών, είμαστε πάντα σε συνεννόηση με υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε για να συμπληρώσει πως σε ότι αφορά στην κατάργηση των μειώσεων στους μερισματούχους, θα μπορούσαν να δοθούν αναδρομικά τα μερίσματα του 2021. «Το βλέπουμε, δεν πρέπει αυτό να θέσει σε κίνδυνο την δυνατότητα των Μετοχικών Ταμείων να καταβάλλουν μέρισμα», είπε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα με την πτώση του Phantom, είπε πως συνεχίζονται μεν οι έρευνες για τον κυβερνήτη αλλά όσο περνάνε οι ώρες οι πιθανότητες ελαττώνονται για να έχει επιβιώσει ο σμηναγός. «Είχαν ένα βαρύ καθήκον να φέρουν τον εαυτό τους στα όρια των αντοχών τους. Ο θάνατος τους είναι το βαρύ, βαμμένο με αίμα, τίμημα του να είσαι ο καλύτερος εαυτός που μπορείς. Ενίοτε σε καιρό ειρήνης αυτό είναι το τίμημα», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ