ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγχυση μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή από τις ψηφοφορίες

Σύγχυση μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχή από τις ψηφοφορίες
Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος μη γνωρίζοντας τι πρέπει να πράξει στην υπόθεση άρσης ασυλίας του Βασίλη Κικίλια, βγήκε έξω από την αίθουσα για να επικοινωνήσει με το κόμμα του ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σύγχυση επικρατεί μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση που ελήφθη να μην μετέχουν οι βουλευτές του κόμματος στις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ενδεικτικό του αλαλούμ είναι ότι σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος μη γνωρίζοντας τι πρέπει να πράξει στην υπόθεση άρσης ασυλίας του Βασίλη Κικίλια, βγήκε έξω από την αίθουσα για να επικοινωνήσει με το κόμμα του και να πάρει «γραμμή».

Επιστρέφοντας έκανε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίζει ούτε στις άρσεις ασυλίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας χθες, στο Ζάππειο «περιόρισε» την αποχή στα νομοσχέδια, αναφέροντας πως «έχοντας μια βαθιά δημοκρατική ευθύνη, όσο αρνείται ο κ. Μητσοτάκης να προσφύγει στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα πια είναι κυβέρνησης εκτροπής».

Για τα πρακτικά, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του υπουργού Τουρισμού, καθώς μόνο το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επιφυλάξεις. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί από πολίτη για προσβλητικές αναφορές του κ. Κικίλια (σε κείμενο μήνυσης που ο ίδιος είχε καταθέσει). Η υπόθεση έφτασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς κρίθηκε πως η επίμαχη πράξη δεν συνέβη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ