ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις κηδείες των δύο νεκρών πιλότων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις κηδείες των δύο νεκρών πιλότων
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον θάνατο των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Με βαθιά θλίψη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον Υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό η κα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στις κηδείες των πιλότων που θα γίνουν σε Τρίπολη και Νευροκόπι την Πέμπτη (2/2) και την Παρασκευή (3/2) αντίστοιχα.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Σακελλαροπούλου επισημαίνει:

«Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της Πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος».

Εκφράζει, επίσης, τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους και τονίζει ότι «Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης.

Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας».

Η ΠτΔ θα παραστεί στις κηδείες των πιλότων

Όπως έγινε γνωστό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και στις δύο κηδείες των νεκρών πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Να σημειωθεί ότι η κηδεία του Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα θα τελεστεί το πρωί της Πέμπτης στην Τρίπολη, ενώ η κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στο Νευροκόπι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ