ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Τσαπανίδου κατά κυβέρνησης: Δίπλα στην ακρίβεια, εξίσου κρίσιμο ζήτημα η Δημοκρατία μας

«Πυρά» Τσαπανίδου κατά κυβέρνησης: Δίπλα στην ακρίβεια, εξίσου κρίσιμο ζήτημα η Δημοκρατία μας
Επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα.

«Δίπλα στην ακρίβεια και στα θέματα της οικονομίας, είναι εξίσου κρίσιμο ζήτημα η Δημοκρατία μας» τόνισε η ίδια, μιλώντας στον ρ/σ ”Real FM”.

«Τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών είναι στο επίκεντρο της ατζέντας μας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό -και θα έπρεπε να είναι για τον κάθε πολίτη- το θέμα της δημοκρατίας. Αν δεν υπάρχει ομαλή λειτουργία τής δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανεξάρτητων αρχών, πώς θα μπορέσουν να γίνουν πράξη όλα τα υπόλοιπα;», διερωτήθηκε η ίδια.

«Η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να σπιλώσει, να δολοφονήσει, τον χαρακτήρα ενός ολόκληρου κόμματος, του δικού μας. Ανησυχώ όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, γιατί κινούνται σε μια μη καθαρή κατεύθυνση. Μιλούν για τον ΣΥΡΙΖΑ και την... ”πεζοδρομιακή” του δημοκρατία, χωρίς να δίνουν καμία απάντηση για τα σκάνδαλα πάνω από το κεφάλι της κυβέρνησης», υπογράμμισε, τονίζοντας τα εξής:

«Μπορούμε να πάμε στις εκλογές χωρίς απαντήσεις για το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών; Μέχρι και η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, η κυρία Σόφι ιν Βέλτ, ζήτησε χθες να πάει η Ελλάδα στις εκλογές χωρίς τις σκιές στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, για να μην υπάρχουν ενδεχόμενα εκβιασμών». Επιπλέον υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε πρώτος για εκβιασμούς όταν έμαθε ότι παρακολουθείτο το κινητό του τηλέφωνο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κάνει όλες τις θεσμικές κινήσεις για να γνωρίζουν οι πολίτες όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί εδώ και μήνες, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Γιατί η αμφιβολία διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα», επισήμανε η Πόπη Τσαπανίδου, προσθέτοντας: «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα για να μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε μια χθεσινή είδηση που σύμφωνα με την ίδια «πέρασε στα ψιλά».

«Χθες το FBI μπήκε και ερεύνησε το εξοχικό του Μπάιντεν για να διερευνήσει αν είχε πάρει απόρρητα έγγραφα. Εδώ, δυστυχώς, η Δικαιοσύνη αργεί και τέτοιου είδους έρευνες μας ακούγονται αδιανόητες», είπε.

«Δεν θα έπρεπε όσοι κάθονται στα βουλευτικά έδρανα, και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, να έχουν την αγωνία να διαλυθούν οι σκιές των υποκλοπών; Εμείς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, γι' αυτό κινήσαμε κάθε θεσμική διαδικασία για να γνωρίζει ο λαός τι συμβαίνει, γι' αυτό ζητάμε άμεσα εκλογές και γι' αυτό θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες στη Βουλή», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Για το νομοθετικό μπλόκο στο κόμμα της ΧΑ είπε:

«Θα μπορούσε να παρερμηνευθεί η διατύπωση που έχουμε από την κυβέρνηση. Γι' αυτό κατεβάζουμε μια δική μας τροπολογία -και είναι η μόνη ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχουμε- απόλυτα στοχευμένη που αποκλείει την είσοδο των ναζιστικών κομμάτων στη Βουλή, αλλά χωρίς να επιτρέπει να δημιουργηθούν εμπόδια σε άλλα κόμματα στο μέλλον. Η πρότασή μας είναι συνταγματικά τεκμηριωμένη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του στον κόσμο, ώστε από την πρώτη Κυριακή των εκλογών να μας δοθεί η δυνατότητα για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας», επισήμανε στη συνέχεια.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, απάντησε:

«Ο Νίκος Παππάς έχει ήδη κάνει μήνυση για τα όσα ακούστηκαν και σύντομα η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις. Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, όταν αρχίσαν να ακούγονται κατηγορίες τέτοιου τύπου, παρέπεμψε όσους ξαφνικά θυμήθηκαν σακούλες και μαύρα λεφτά, να πάνε να τα καταθέσουν σε άλλη δίκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ