ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενο το πολωτικό κλίμα που δημιουργούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενο το πολωτικό κλίμα που δημιουργούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Ως προς τη Χαριλάου Τρικούπη, στην Κουμουνδούρου θα κλιμακώσουν την άσκηση πίεσης ώστε να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αναγνωρίζοντας πάντως τη δυσκολία του Νίκου Ανδρουλάκη να επιβάλει μια ενιαία γραμμή σε ένα "διχοτομημένο" κόμμα ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI

Ως το πρώτο βήμα της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα προς το λαό και ως ένα ισχυρό μήνυμα των προοδευτικών και Αριστερών πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση εκλαμβάνουν στην Κουμουνδούρου τη χθεσινή (Τετάρτη) ομιλία του προέδρου τους στο Περιστέρι, που θα έχει συνέχεια αύριο στην Πάτρα.

«Ήταν και ένα ισχυρό μήνυμα ανάδειξης της εναλλακτικής μας για τη διακυβέρνηση γιατί αυτό που έχει σημασία δεν είναι απλώς να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όλοι τα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά κυρίως να αναδείξουμε την προγραμματική μας πρόταση και να πείσουμε ότι αυτή η εναλλακτική πρόταση όχι μόνο πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά και μπορεί να εφαρμοστεί την αμέσως επόμενη ημέρα, όταν θα υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Αυτοί που προχώρησαν σε δημοκρατική εκτροπή δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο για αντικοινοβουλευτισμό, πολλώ δε μάλλον όταν πριν τέσσερα χρόνια είχαν αποχωρήσει από το σύνολο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κι όχι μόνο από τις ψηφοφορίες όπως εμείς», σχολιάζουν, εξάλλου, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ όσα ακούστηκαν και από τον πρωθυπουργό για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εμφανίζονται να καλοδέχονται το πολωτικό κλίμα που δημιουργείται κι από τη ΝΔ, αλλά κι από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όπως υποστηρίζουν, για διαφορετικούς λόγους το κάθε κόμμα.

Ως προς τη Χαριλάου Τρικούπη, στο ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώσουν την άσκηση πίεσης ώστε να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αναγνωρίζοντας πάντως τη δυσκολία του Νίκου Ανδρουλάκη να επιβάλει μια ενιαία γραμμή σε ένα κόμμα που είναι «ολοφάνερα διχοτομημένο», όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Αφήνουν, όμως, υπονοούμενα και για τη στάση το τελευταίο χρονικό διάστημα του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κατηγορούν για ίσες αποστάσεις οι οποίες ωστόσο δεν βγάζουν νόημα όταν εξισώνει τον κ. Τσίπρα με τον «ωτακουστή» του κ. Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι επιθυμεί να σχηματίσει κυβέρνηση νικητών και όχι ηττημένων και γιατί εκτιμά πως δεν βγαίνουν έτσι κι αλλιώς τα «κουκιά» για τη δεύτερη περίπτωση.

Την ίδια ώρα, επιχειρεί να πείσει πως το κόμμα του είναι ο εγγυητής της σταθερότητας, αφού αν είναι πρώτο θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, δίχως να υποχρεωθούν οι πολίτες να συρθούν για δεύτερη φορά στις κάλπες μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Σε αντίθεση, δηλαδή, με τον κ. Μητσοτάκη που επιμένει στη στρατηγική της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Όσον αφορά την επανεμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη και την πλήρη στήριξη που παρείχε στον πρωθυπουργό, στην Κουμουνδούρου την εντάσσουν στην άγρα από τον κ. Μητσοτάκη της ακροδεξιάς ψήφου την οποία ο ίδιος θεωρεί, όπως λένε, απαραίτητη για την πολιτική του επιβίωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ