ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Παρακολουθούσαμε τους τροϊκανούς – Το είπε ο Βαρουφάκης στη Βουλή

Φίλης: Παρακολουθούσαμε τους τροϊκανούς – Το είπε ο Βαρουφάκης στη Βουλή
«Δεν ήταν ποιος παρακολουθεί ποιον, όπως έγινε με τον Χατζηδάκη για παράδειγμα. Ήταν συμφωνία της ΕΥΠ με τον κύριο Βαρουφάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME

Την ώρα που η υπόθεση των υποκλοπών έχει βάλει «φωτιά» στην πολιτική σκηνή της χώρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής στην παρακολούθηση της Τρόικας από την ΕΥΠ την περίοδο που το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία και γίνονταν οι πρώτε κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά της χώρας. 

«Παρακολουθούσαμε τους τροϊκανούς, που συνομιλούσαν με τον Βαρουφάκη. Το είπε ο Βαρουφάκης στη Βουλή, δεν το λέω εγώ αυτό. Και δεν του είπε κανένας τίποτα. Είπε με ενημέρωσε η ΕΥΠ, για προστασία, επειδή συνομιλούσε με τους τροϊκανούς, υπήρχε αυτή η παρακολούθηση της ΕΥΠ. Δεν ήταν ποιος παρακολουθεί ποιον, όπως έγινε με τον Χατζηδάκη για παράδειγμα. Ήταν συμφωνία της ΕΥΠ με τον κύριο Βαρουφάκη. Διότι μιλούσε με τους τροϊκανούς και ήθελε να υπάρχει προστασία» είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στο ONE Channel.

Ερωτηθείς εάν το γνώριζαν αυτό οι τροϊκανοί, ο ίδιος απάντησε:

«Όχι φυσικά».

«Ήταν αντίμετρο. Βεβαίως και τους παρακολουθούσαμε και το λέμε. Ήταν αντίμετρο. Υπήρχε όργιο ξένων υπηρεσιών που έκαναν παρακολουθήσεις τότε στην Αθήνα. Ο Σόιμπλε είχε δελτίο κάθε βράδυ για διάφορα πράγματα από την Αθήνα. Και είχε υποχρέωση για λόγους εθνικής ασφάλειας, το τονίζω εθνικής ασφάλειας, -μάχη δίναμε τότε, πόλεμο είχαμε τότε με την Τρόικα. Είχε υποχρέωση λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό που συνομιλούσε με την Τρόικα, τον κ. Βαρουφάκη, να προστατεύει τις συνομιλίες αυτές. Αυτό ήταν όλο - όλο. Αυτό δεν ήταν αυτό που γίνεται σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε δε, πως δεν επρόκειτο για εσωτερική παρακολούθηση.

Μίλησε δε, για παρακολούθηση από πλευράς της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Είχε γραφεί τότε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ