ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης για τροπολογία Κασιδιάρη: Η ρύθμιση δεν πάσχει συνταγματικά

Βορίδης για τροπολογία Κασιδιάρη: Η ρύθμιση δεν πάσχει συνταγματικά
Έκκληση για ευρεία συναίνεση στη ρύθμιση που βάζει φρένο στην κάθοδο Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές απηύθυνε ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Έκκληση για ευρεία συναίνεση στη ρύθμιση που βάζει φρένο στην κάθοδο Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές απηύθυνε ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση της σχετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών εισηγούμενος την τροπολογία επεσήμανε πως αντιμετωπίζεται το ζήτημα της πραγματικής ηγεσίας ενός κόμματος και τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής και ξεκάθαρη. «Μας ενδιαφέρει άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί να μην παριστάνουν τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, δεν είναι το θέμα μας να περιορίζουμε ένα κόμμα για μια ιδεολογία όσο απεχθής κι αν είναι», είπε και ζήτησε να ψηφιστεί από τα κόμματα, καθώς «είναι κάτι που συμφωνούμε στρατηγικά».

Σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη η ρύθμιση δεν πάσχει συνταγματικά.

«Περιορίζουμε ένα κόμμα που παίρνει έναν κατάδικο και τον κάνει πολιτικό αρχηγό, άποψη μας ότι δεν πάσχει συνταγματικά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η διάταξη αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για εγκληματικές ενέργειες.

«Δεν αφορά ένα κόμμα, αλλά έναν καταδικασμένο για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση», σημείωσε.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι η κυβερνητική ρύθμιση ανοίγει κερκόπορτα για την επέκταση της και σε άλλους κομματικούς συνδυασμούς.

«Να είναι σαφέστατα προσδιορισμένος ο λόγος που δεν λειτουργεί υπέρ του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε και πρόσθεσε πως εγείρει ζήτημα όχι απλώς συνταγματικότητας, αλλά και πολιτικής αξιοποίησης για να απαγορευτεί και άλλο κόμμα στο μέλλον. Θέση του ΣΥΡΙΖΑ όπως τη διατύπωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι οι προτάσεις Κοντιάδη-Αλιβιζάτου, σε διαφορετική περίπτωση θα καταψηφίσει την τροπολογία

Το ΚΚΕ, όπως ανέφερε ο κ. Δελής δεν θα στηρίξει ούτε την τροπολογία της κυβέρνησης ούτε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ