ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης: Σαν τον φάντη με το ρετσινόλαδο η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ιδανικά του ΕΑΜ

Παφίλης: Σαν τον φάντη με το ρετσινόλαδο η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ιδανικά του ΕΑΜ
Καταλόγισε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι προσφέρει και στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι, αφού είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ΝΑΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «στημένο παιγνίδι και από πριν ξεπουλημένο», έκανε λόγο μετά την αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα το ΚΚΕ με τον Θανάση Παφίλη να μιλά για «ένα άθλιο σκηνικό με ψευτοδιλήμματα που επιχείρησαν να στήσουν οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επέκρινε τα δύο κόμματα ότι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό και να τον εγκλωβίσουν στην ίδια πολιτική που υπηρετείται και από τους δύο συνέταιρους, ενώ αναφερόμενος στον ύμνο του ΕΑΜ που ακούστηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι «τα ιδανικά του ΕΑΜ, έχουν τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Θανάσης Παφίλης καταλόγισε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε, προσφέρει και στον κλέφτη ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι, αφού είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οι αναφορές Τσίπρα στον ύμνο του ΕΑΜ και τον Αβέρωφ

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τις αντιδράσεις για τραγούδι που έπαιξε σε προεκλογική του ομιλία, ο ύμνος του ΕΑΜ διασκευασμένος και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982, το ΕΑΜ είναι κομμάτι της εθνικής αντίθεσης και συνεπώς δεν είναι κάτι που πρέπει μας διχάζει.

«Να σας θυμίσω ότι εκτροπή επέλεξε τότε η παράταξη σας ο Αβέρωφ , που αποχώρησε όταν αναγνωρίστηκε η εθνική αντίσταση από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως η κυβέρνηση γυρνά στην εποχή του εθνικού διχασμού.

«Μήπως προσχωρείτε στην αντίληψη της ακροδεξιάς φέρνοντας τον Καρατζαφέρη;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ